Perfect gebakken aardappelen

perfect gebakken aardappelen (4)

Ingrediënten voor 2 personen
•    8 tot 10 vastkokende aardappelen
•    2 eetlepels olijfolie + extra tijdens het bakken
•    Versgemalen peper en zout

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in ruim water met een snuf zout 5 minuten. Giet goed af. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en bak de aardappelblokjes hierin. Breng de aardappelen op smaak met versgemalen peper en zout. De kunst is om de aardappelen op een laag vuurtje heel langzaam in zo’n 20 minuten te laten garen totdat ze een mooi goudbruin en krokant korstje hebben. Zorg er tijdens het bakken voor dat de pan niet droog komt te staan door zo nu en dan een scheutje extra olijfolie toe te voegen. Schud de blokjes regelmatig door de pan of spatel ze regelmatig om, let er hierbij wel op dat  je de blokjes niet kapot maakt.

 

Gebakken aardappelen, ik vind ze erg lekker maar heb er eigenlijk vaak het geduld niet voor. Iets langzaam op een laag vuurtje laten garen terwijl ik trek heb is niet een van mijn grootste kwaliteiten 😉 En dat terwijl dat juist de reden is dat deze aardappeltjes zo ontzettend lekker zijn. Daarom maakt Mark deze gebakken aardappeltjes eigenlijk altijd, die heeft gelukkig namelijk wat meer geduld dan ik 😉 Het is een simpel recept en als je de tijd neemt kan er eigenlijk niets mis gaan. Deze aardappeltjes zijn lekker met een klodder zelfgemaakte mayonaise, een stukje vis of vlees en verse groente of een salade.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.