«

»

feb 16

Pita pizzabroodjes

Pita pizzabroodjes met logo

Ingrediënten voor 2 broodjes:
•    1 groot pitabroodje
•    2 theelepels rode pesto
•    68g tomatenpuree
•    ¼ rode ui
•    ¼ rode paprika
•    2 champignons
•    3 plakjes kaas / 1 hand geraspte kaas (ik gebruikte jong belegen)

Wanneer je zelfgemaakte rode pesto gebruikt maak je deze eerst volgens dit recept. De pesto kun je goed bewaren in de koelkast dus dit kan prima al een aantal dagen van te voren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer het pitabroodje en leg op een met bakpapier bekleed ovenrooster.

Meng de tomatenpuree met de rode pesto en besmeer de pitahelften hiermee. Snijd de rode ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de paprika. Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de groentes over de tomatensaus. Verdeel de kaas in kleine stukjes over de groentes.

Bak de pita pizzabroodjes in circa 6 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.

 

Nu ik zwangerschapsverlof heb is er volop tijd om te experimenteren met nieuwe receptjes. Vooral voor de lunch probeer ik af en toe iets bijzonders voor mezelf te maken. Toen er laatst een vriendin kwam lunchen maakte ik deze pita pizzabroodjes. Super simpel, heel snel klaar en erg lekker! En stiekem zijn ze nog behoorlijk gezond ook. Uiteraard kun je deze pita pizzabroodjes beleggen met wat jij lekker vindt en zijn ze niet alleen lekker als lunch maar ook ideaal als hapje tijdens een borrel. Gebruik dan wel kleine pitabroodjes dan heb je een net iets handzamer formaat hapje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>