Pittige pasta met paprika pesto saus

Pittige pasta met paprika pesto saus (2)

Ingrediënten voor 3 personen:
•    200g pasta (ik gebruikte volkoren pasta)
•    250g chorizo
•    1 courgette
•    1 rode paprika
•    250g kastanje champignons
•    2 puntpaprika’s
•    2 eetlepels zelfgemaakte rode pesto
•    3 eetlepels griekse yoghurt (of crème fraîche of sour cream)

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Als je geen grillstand in je oven hebt zet je de oven gewoon op 250 graden.

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder alle zaadjes. Leg de helften met de schil omhoog op de bakplaat of in een ovenschaal. Bak de paprika’s circa 15 minuten of totdat de schil zwarte blaren heeft in de oven.

Snijd ondertussen de chorizo en kastanje champignons in plakjes en de courgette en paprika in blokjes.

Haal de puntpaprika’s uit de oven en snijd in stukken. Pureer samen met de pesto en Griekse yoghurt tot een romige saus met de staafmixer.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit olijfolie in een grote wok en bak de chorizo plakjes knapperig. Voeg de groentes toe en wok op hoog vuur circa 5 minuten. Voeg de saus toe aan het chorizo groenten mengsel en verhit nog 2 minuten.

Neem 2 pastaborden en verdeel de pasta en saus hierover.

 

Vandaag een simpel recept voor een lekkere pasta zonder pakjes&zakjes en met veel groenten. Hij lijkt een beetje op deze pasta met chorizo maar ik vond de paprika pesto saus zo lekker dat ik dit recept toch graag met jullie wilde delen. Omdat je begint met het bakken van de chorizo komen de smaken hiervan goed vrij en dit zorgt voor een lekker pittige pasta.  Uiteraard kun je eindeloos variëren met de ingrediënten van dit recept, je kunt hier alle groenten aan toevoegen die jij lekker vindt in een pasta, denk bijvoorbeeld eens aan aubergine blokjes, rucola, tomaatjes, prei of ui. Ook is dit recept erg lekker met geitenkaas of feta.


2 reacties

    • Kayley op 19/06/2016 om 19:45
    • Reageer

    Ik heb hem van de week geprobeerd, ik vond hem erg geslaagd! Lekker die chorizosmaak er doorheen.

    1. Dank je wel, leuk om te horen :)!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.