«

»

nov 10

Pompoen pasta

Pompoenpasta-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
• 1 flespompoen
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 0,5 liter paddenstoelen bouillon
• 8 saliebladeren
• 1 theelepel chilivlokken
• peper en zout naar smaak
• 225g pasta
• 20g walnoten
• 40g pecorino

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de pitten en draden. Snijd in blokjes.

Fruit de ui met de knoflook in een wokpan gaar in een klein beetje olijfolie totdat de ui glazig is. Voeg de pompoen blokjes hieraan toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de paddenstoelen bouillon toe en laat circa 20 minuten op laag vuur koken.

Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

Hak de saliebladeren fijn en voeg samen met de chilivlokken toe aan het pompoenmengsel.

Hak de walnoten in stukjes en rasp de kaas.

Wanneer de pompoen bouillon 2 minuten opgestaan heeft en goed ingekookt is draai je het vuur uit en pureer je dit mengsel met de staafmixer tot een romige saus.

Giet de pasta af en schep deze door de saus.

Verdeel de pompoenpasta over 3 borden en bestrooi met de walnoten en de kaas.

 

Zoals jullie waarschijnlijk inmiddels wel weten is pompoen mijn favoriete herfstgroente. Je kunt er zoveel kanten mee op en de smaak vind ik heerlijk. Deze pasta maakte ik begin oktober al toen ik nog volop aan het trainen was voor de halve marathon van Amsterdam. Steeds als ik een lange afstand moest lopen at ik de avond ervoor een flink bord pasta, rijst of andere koolhydraten. Het idee van dit recept ontstond vorig jaar in New York toen we bij vrienden een heerlijke butternut squash pasta aten. Een klassieker in de herfst in de VS en wij vonden ‘m top! Het lekkere van deze pompoenpasta is dat ie super romig is terwijl je er geen room aan toe voegt. De romigheid komt puur van de pompoen in combinatie met de bouillon.

Zelf pompoen snijden veel werk? Als je mes maar scherp genoeg is valt dat reuze mee. Je kunt de pompoen ook alvast de avond van te voren snijden en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren tot gebruik. Of koop voorgesneden blokjes pompoen bij de supermarkt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>