«

»

okt 25

Pompoen torentje

Pompoen torentje-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 6 plakken flespompoen (snijd plakken van de hals van de pompoen, de schil kun je er omheen laten zitten)
• 2 portobello’s of XL champignons
• 100g feta
• versgemalen peper naar smaak

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan. Grill de pompoenplakken en de portobello’s in circa 3 minuten per kant op hoog vuur gaar en bestrooi met versgemalen peper.

Verkruimel ondertussen alvast de feta.

Neem 2 bordjes en leg op allebei een plak flespompoen. Hierbovenop leg je de portobello’s met een klein beetje feta. Beleg weer met een plak flespompoen. Verdeel de rest van de feta over de pompoen torentjes en maak af met de laatste plak flespompoen.

 

Het oorspronkelijke idee van dit recept was een hartige tompouce maar toen ik het eenmaal gemaakt had vond ik de term torentje toch wat beter passen. Super eenvoudig te maken, maar heerlijk van smaak en ziet het er niet leuk uit?! Dit pompoen torentje past perfect bij de herfst maar in de winter wordt je er vast ook nog erg blij van 😉 Wij aten dit gerecht in combinatie met een bruschetta, daarover volgende week meer… Ja nu het zo snel donker wordt (en dat is vanaf vandaag nog erger) moet ik een beetje creatief zijn met wat ik in het weekend kook want dat is zo’n beetje het enige moment in de week dat het licht goed genoeg is om nog goede foto’s te kunnen maken en dan moeten we nog steeds heel vroeg eten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>