Pompoen wortelsoep

pompoen-wortel-soep-met-logoIngrediënten voor 4 personen:
•    Scheutje olijfolie
•    1 ui
•    200g wortel
•    400g pompoen blokjes
•    1 liter groentebouillon
•    Versgemalen peper naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snipper de ui. Schrap de wortels en snijd in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de ui met de wortel en pompoen aan. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bouillon toe.

Laat circa 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met versgemalen peper.

 

Ik ben dol op soep! Wat mij betreft een prima maaltijd, met een broodje erbij althans, in de winter maar Mark denkt daar meestal toch anders over. Maar als voorgerecht kan hij het gelukkig ook zeer waarderen.  Voor een etentje met mijn zwager en schoonzusje half oktober maakte ik dan ook deze pompoen wortelsoep. Heerlijk pittig omdat ik er flink wat peper doorheen had gedaan. Ideaal voor op een koude herfst of winterdag.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.