«

»

jan 17

Portobello burgers

Ingrediënten voor 4 personen:
•    4 Italiaanse bollen
•    4 portobello’s
•    1 portie rode ui chutney
•    2 avocado’s
•    4 handjes rucola sla
•    100g zachte geitenkaas

Dit recept wordt het lekkerst in de grillpan of op een barbecue.

Maak de rode uien chutney volgens dit recept. Doe dit al een dag van te voren of nog eerder. De compote blijft zeker 1 week goed in de koelkast.

Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak met een vork op een snijplank tot een spread.

Giet een scheutje olijfolie in de grillpan en laat heet worden. Halveer de Italiaanse bollen en grill beide helften met de binnenkant naar beneden even in de grillpan totdat ze warm zijn.

Haal de broodjes uit de pan en leg de portobello’s erin. Grill aan beide kanten goudbruin en gaar.

Terwijl de paddenstoelen garen besmeer jij alvast een helft van ieder broodje met avocadospread en de andere helft dik met de rode ui chutney. Verdeel over ieder broodje een handje rucola en verkruimel de geitenkaas daar over.

Leg de portobello’s op de broodjes. Smakelijk eten!

 

Op de Tony’s Fair at ik een super lekkere portobello burger. Ik was er zo’n fan van dat ik ‘m een paar dagen later al zelf namaakte. Zelfs Mark (vleesliefhebber in hart en nieren) vond dit echt een super goede burger ondanks dat er dus geen vlees aan te pas komt. Echt een lekker gerecht dit, en super snel en makkelijk te maken. De rode ui chutney maak je al in het weekend en dan kun je na een drukke werkdag binnen no time aan tafel. En het is nog gezond ook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>