Pruimensoep

pruimensoep-met-logo

Ingrediënten voor 8 personen (uitgaande van koffiekopjes als voorgerecht):
•    150g zwarte pruimen
•    1 winterpeen
•    2 stengels bleekselderij
•    1 ui
•    1 eetlepel olijfolie
•    2 eetlepels bloem
•    1 theelepel komijnpoeder
•    1 theelepel paprikapoeder
•    1 liter groentebouillon
•    1 eetlepel citroensap
•    8 eetlepels skyr of Griekse yoghurt

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Schrap de winterpeen en snijd in stukjes. Snijd ook de bleekselderij in stukjes en snipper de ui.

Verhit een scheutje olijfolie in een soep pan en fruit hierin de groente. Bak circa 5 minuten en voeg dan de bloem en de kruiden toe. Bak kort mee voordat je de groentebouillon toevoegt.

Breng de soep aan de koek en laat circa 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes. Voeg deze na de 10 minuten samen met het citroensap toe en laat nog 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Houd hierbij 8 pruimenreepjes achter.

Pureer de soep met de staafmixer en verdeel over de kopjes. Doe in ieder kopje een eetlepel van de skyr en garneer met een reepje pruim.

Bron: mama

 

Laatst was ik bij mijn ouders en maakte mijn moeder pruimensoep. Ze had het recept van een kookcursus en was er erg enthousiast over. Mij leek het een beetje raar, pruimensoep. Dat klinkt toch meer als een dessert of in ieder geval alsof het heel zoet gaat worden. Maar mama kreeg gelijk, de soep was verrukkelijk. Hij doet een beetje denken aan pompoensoep en is heerlijk kruidig. Hij is wel vrij dik dus porties in koffiekopjes zijn voldoende wanneer je dit als voorgerecht serveert. Overigens is dit ook een leuke amuse voor met de kerst, in van die mini soepkommen of amuseglaasjes.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.