Pulled pork

pulled pork broodje-met logo

Ingrediënten voor 15 personen:
• 2,5 kg varkensprocureur
• 2 theelepels Chinees 5 kruidenpoeder
• 1 theelepel chili flakes
• 1 theelepel zout
• 2 theelepels gerookt paprikapoeder
• 2 porties hoisin saus
• 30 harde broodjes
• 1 krop ijsbergsla

Meng de kruiden en verwarm de oven voor op 100 graden.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en wrijf goed in met het kruidenmengsel. Dit werkt nog beter als je de kruidenmix meeneemt naar de slager en hem het vlees laat insmeren met de kruiden en het vlees dan vacuüm laat verpakken. Op die manier trekken de kruiden er beter in en vallen ze er minder snel vanaf.

Bereid de hoisin saus volgens dit recept of gebruik kant en klare hoisin saus.

Leg het vlees in een grote ovenschaal en verdeel hier 1 portie van de hoisin saus over. Rol het vlees een keer om zodat alle kanten goed bedekt zijn met de saus.

Gaar het vlees in het midden van de oven circa 4 uur. Haal de ovenschaal uit de oven en draai het vlees om. Zet wederom 4 uur in het midden van de oven. Het laatste uur verhoog je de temperatuur naar 140 graden.

Snijd terwijl het vlees nog in de oven staat de ijsbergsla alvast in stukjes en snijd de broodjes open.
pulled pork-met logo

Wanneer het vlees uit de oven komt snijd je het met een broodmes in plakjes en trek je het eventueel nog wat verder uit elkaar met 2 vorken. Meng met de saus die nog in de ovenschaal is achtergebleven.

Serveer de pulled pork op de broodjes met wat sla en extra hoisin saus.

 

Pulled pork is al een tijdje helemaal hot en stond op mijn food bucket list voor dit jaar. Ik ben er zelf dol op maar het leek me wel lastig en je moet er natuurlijk behoorlijk wat geduld voor hebben. Toch besloot ik het voor mijn verjaardagsfeestje te maken. Eigenlijk hoort het natuurlijk op de barbecue, maar aangezien wij geen buitenruimte hebben en het ook nog eens november was toen ik dit maakte besloten wij voor de oven variant te gaan. En dat ging gelukkig prima. Dit recept is echt een aanrader, zo super lekker en eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken! Je moet alleen geduld hebben 😉

Nog even een paar extra tips:
• Ik heb een hele fijne slager die aanbod het vlees eerst nog even voor mij te roken in zijn rookoven en het daarna vacuüm te verpakken met de door mij gemaakte kruidenmix. Hierdoor krijg je een nog lekkerdere smaak en trekken de kruiden beter in het vlees. Informeer hier naar bij jouw slager wanneer je dit recept maakt.
• Dit recept is natuurlijk nogal tijdrovend en wil je misschien graag voorbereiden. Dat kan! Volg het recept zoals beschreven maar wacht nog even met de sla en de broodjes. Wanneer je het vlees uit elkaar getrokken hebt doe je het samen met de eventueel overgebleven saus in een andere ovenschaal en die laat je afgedekt met plastic folie staan in de koelkast tot gebruik. Wanneer je het vlees wil gaan eten verwarm je het, afgedekt met aluminiumfolie, nog circa 45 minuten op 120 graden (hetelucht). Snijd ondertussen de broodjes open en de ijsbergsla in stukjes. Serveer wanneer het vlees warm is.


1 ping

  1. […] broodje. Het recept daarvoor deel ik morgen met je. Maar ik weet zeker dat ie ook heerlijk is bij deze pulled pork […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.