Quesadilla’s

Quesadilla's met logo

Ingrediënten voor 3 quesadilla’s:
•    6 wraps (lees hier hoe je die zelf maakt)
•    6 plakken kaas (ik gebruikte jong belegen)
•    1 rode paprika
•    1/2 komkommer
•    Voor erbij: zelfgemaakte guacamole

Maak de wraps en de guacamole. Snijd de paprika in blokjes en de komkommer in dunne schijfjes.

Wanneer je zelfgemaakte wraps gebruikt bak je ze eerst volgens dit recept. Wanneer je kant en klare wraps gebruikt beleg je ze meteen.

Verdeel de kaas en de paprika over 3 wraps. Bedek deze met de overige 3 wraps. Bak de quesadilla’s in een droge koekenpan circa 2 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur, totdat de kaas gesmolten is.

Serveer met de guacamole en de schijfjes komkommer.

 

Toen ik jaren geleden in Sydney studeerde had ik twee Mexicaanse huisgenootjes. In deze periode maakte ik voor het eerst kennis met quesadilla’s, een Mexicaans gerecht wat zij regelmatig als lunch aten. Sindsdien maak ik ze regelmatig. Vooral wanneer ik op vakantie zelf kan koken is dit een ideaal gerecht want het is snel klaar, simpel en erg lekker. Je kunt er eventueel ook nog vlees aan toevoegen zoals kipreepjes, gehakt of ham. Dit moet je dan wel vooraf even bakken.   

Wanneer je de wraps en de guacamole zelf maakt is dit recept suikervrij.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.