Quinoa herfst salade

Quinoa herfst salade (16)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    200g quinoa
•    2 theelepels mosterd
•    4 eetlepels olijfolie
•    5 eetlepels appelciderazijn
•    2 frisse harde appels (ik gebruikte kanzi)
•    20g selderij
•    100g amandelen
•    100g veldslamelange
•    150g manchego

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop een dressing van de mosterd, olijfolie en 3 eetlepels appelciderazijn.

Was de appels en snijd ze in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel met de rest van de appelciderazijn en meng met de helft van de selderij.

Maal de amandelen met de keukenmachine tot grove korrels of hak de amandelen met een mes. Meng in een grote kom de quinoa met de de veldslamelange, amandelen en de rest van de selderij.

Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa met de appel- en manchegoplakjes over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer direct.

Bron: Allerhande

 

Onlangs hadden wij vrienden te eten. Ik had niet echt inspiratie voor een voorgerecht en pakte daarom mijn klapper met recepten uit de kast. Uiteindelijk werd het menu rivierkreeftjes cocktail, gevolgd door herfst risotto en rocky road ijstaart maar tijdens het bladeren door de recepten kwam ik ook het recept voor deze quinoa herfst salade tegen. Het leek me erg lekker dus ik besloot het later in de week te maken. Het was inderdaad een heerlijke salade. Ik vond vooral de combinatie van appel en manchego erg geslaagd. Wij hadden nog wat over en dus nam ik de volgende dag nog een bak van deze salade mee naar mijn werk als lunch (ik vind het altijd erg zonde om eten weg te gooien). Dit was ook prima, maar ik vond deze salade warm wel echt lekkerder dus mijn advies is dan ook om dit gerecht meteen na het bereiden te eten voor de beste smaak!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.