Quinoa met gerookte zalm

Quinoa met gerookte zalm foto 1

Ingrediënten voor 2 personen:
•    100g quinoa
•    100g gerookte zalm
•    1 sjalotje
•    4 lente uitjes
•    50g pijnboompitjes
•    1 avocado
•    15g krulpeterselie
•    Sap van 1 citroen
•    10g tuinkers

 

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe in een grote kom.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en voeg toe aan de quinoa. Snipper het sjalotje en snijd de lente uitjes in dunne ringetjes.  Meng dit met het quinoa mengsel.

Snijd de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het sap van 1 citroen. Dit voorkomt dat de avocado gaat verkleuren. Voeg vervolgens de avocado blokjes en het citroensap toe aan de quinoa.

Snijd de zalm in stukjes, hak of knip de peterselie fijn en voeg toe aan het quinoa mengsel. Voeg tenslotte de tuinkers toe.

Bron: Delicious. mei 2014

 

Toen ik dit recept las in Delicious. besloot ik het meteen te gaan maken, want het leek me een heerlijke combinatie. Oorspronkelijk horen er ook groene asperges in dit recept maar die waren helaas uitverkocht in de winkel waar ik was. Ik besloot daarom de pijnboompitjes maar toe te voegen en het zonder de asperges te maken en daar had ik geen spijt van, want dit was een heerlijk recept. Ik heb echt zitten smullen! Je kunt dit gerecht ook prima koud eten, dat deed ik namelijk de volgende dag met het restje en dat vond ik zelfs nog lekkerder. En niet alleen is dit erg smakelijk, het is ook nog eens super gezond! Dus waar wacht je nog op… 😉

Aan sommige soorten gerookte zalm is suiker toegevoegd, wanneer je hier op let bij aankoop kun je dit recept suikervrij maken.


2 reacties

    • Annelotte op 01/06/2014 om 19:11
    • Reageer

    Ik heb net je quinoasalade gegeten, was superlekker! 🙂

    1. Wat leuk om te horen, fijn dat je ‘m lekker vond!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.