«

»

jan 27

Quinoa salade met pittige garnalen en pistache

Ingrediënten voor 2 personen:
•    200g grote garnalen
•    Scheutje olijfolie
•    1 theelepel sambal oetlek
•    165g quinoa
•    95g pistache nootjes (gepeld)
•    1 puntpaprika
•    1 avocado
•    1 kleine rode ui
•    10g verse munt
•    10g verse bieslook
•    Sap van 1 limoen

Begin met het marineren van de garnalen. Meng de olijfolie met de sambal en roer de garnalen hier doorheen totdat de marinade goed verdeeld zit. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pistache nootjes in een droge koekenpan en hak ze in stukjes.

Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes. Halveer ook de avocado en verwijder de pit. Snijd in kleine blokjes.

Verwijder de schil van de rode ui en snijd fijn. Hak ook de munt en de bieslook fijn.

Neem een grote saladeschaal en verdeel hierin de quinoa met de groentes en kruiden. Roer het limoensap hier doorheen.

Bak tenslotte de garnalen in een koekenpan gaar en verdeel deze over de salade.

 

Tijdens onze vakantie in Andalusië aten wij in Granada voor de lunch ergens quinoasalade met soft shell crab. Die vonden we zo lekker dat we besloten om dit thuis na te maken. We namen alleen garnalen in plaats van shoft shell crab aangezien die iets beter verkrijgbaar zijn. Het resultaat was deze quinoa salade met pittige garnalen en pistache, super lekker en hartstikke gezond! Het succes zit ‘m er wel in om alles echt in kleine blokjes te snijden, dan mengen de smaken het beste.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>