Quinoa salade met pittige garnalen en pistache

Ingrediënten voor 2 personen:
•    200g grote garnalen
•    Scheutje olijfolie
•    1 theelepel sambal oetlek
•    165g quinoa
•    95g pistache nootjes (gepeld)
•    1 puntpaprika
•    1 avocado
•    1 kleine rode ui
•    100g granaatappelpitjes
•    10g verse munt
•    10g verse bieslook
•    Sap van 1 limoen

Begin met het marineren van de garnalen. Meng de olijfolie met de sambal en roer de garnalen hier doorheen totdat de marinade goed verdeeld zit. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pistache nootjes in een droge koekenpan en hak ze in stukjes.

Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine blokjes. Halveer ook de avocado en verwijder de pit. Snijd in kleine blokjes.

Verwijder de schil van de rode ui en snijd fijn. Hak ook de munt en de bieslook fijn.

Neem een grote saladeschaal en verdeel hierin de quinoa met de groentes, granaatappelpitjes en kruiden. Roer het limoensap hier doorheen.

Bak tenslotte de garnalen in een koekenpan gaar en verdeel deze over de salade.

 

Tijdens onze vakantie in Andalusië aten wij in Granada voor de lunch ergens quinoasalade met soft shell crab. Die vonden we zo lekker dat we besloten om dit thuis na te maken. We namen alleen garnalen in plaats van shoft shell crab aangezien die iets beter verkrijgbaar zijn. Het resultaat was deze quinoa salade met pittige garnalen en pistache, super lekker en hartstikke gezond! Het succes zit ‘m er wel in om alles echt in kleine blokjes te snijden, dan mengen de smaken het beste.


1 ping

  1. […] andere keer kook ik voor ons iets wat de kinderen echt niet lekker vinden zoals biefstuk salade, quinoa met pittige garnalen, een quiche met uitgesproken smaken (als het een beetje neutraal is, wil ik die ook nog wel eens […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.