«

»

mei 07

Rabarber aardbei cheesecake crumble

Rarbarber aardbei cheesecake crumble met logo

Ingrediënten 1 taart (10 stukken):
Voor het deeg
•    250g zelfrijzend bakmeel (of (spelt)bloem + 1 zakje bakpoeder)
•    125g witte basterd suiker
•    4g vanille suiker
•    125g boter op kamer temperatuur
•    1 ei
Voor de cheesecake laag
•    470g roomkaas
•    150g suiker
•    2 eieren
•    14g bloem
Voor de vulling
•    3 stengels rabarber
•    250g aardbeien
•    3 eetlepels kristalsuiker
•    1 eetlepel allesbinder
Voor de kruimellaag
•    100g zelfrijzend bakmeel (of (spelt)bloem + 1 eetlepel bakpoeder)
•    80g donkere basterd suiker
•    50g havermout
•    80g ongezouten roomboter
•    snufje zout

Begin met het maken van het deeg. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de basterd suiker en vanille suiker. Voeg de boter toe en snijd dit met een mes klein. Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg (eventueel kun je dit ook met de keukenmachine doen). Maak een bal van het deeg en leg deze gewikkeld in plastic folie 15-30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Ga verder met de cheesecake laag. Mix de roomkaas met de suiker totdat deze volledig is opgenomen. Voeg het ei toe en mix totdat alles goed gemengd is. Voeg tenslotte de bloem toe en mix totdat deze in het roomkaasmengsel is opgenomen.

Maak nu de vulling. Snijd de rabarber in blokjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Voeg de allesbinder en suiker toe en roer door elkaar.

Tenslotte maak je de kruimellaag. Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterd suiker, havermout en een snufje zout in een grote kom. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit al roerend toe aan het meelmengsel totdat een kruimelig deeg ontstaat.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 28 cm) met bakpapier, vet in met boter en bestuif met bloem. Neem het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Snijd een ronde lap uit het deeg die iets groter is dan de springvorm. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met het deeg.

Verdeel het cheesecake mengsel over de taartbodem en beleg met het rabarber aardbeien mengsel. Bestrooi tenslotte met de kruimellaag.

Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven. Zet de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven. Zet vervolgens nog minstens 2 uur in de koelkast voor het aansnijden.

 

Jaaaa daar was de rabarber weer in de winkels. I love it! En dus werd ie meteen flink ingeslagen. Nog diezelfde week maakte ik een aantal recepten met rabarber: deze tiramisu, de compote van vorig jaar (die ik ook nog combineerde met bananen pannenkoekjes) en mijn favoriete gezonde baksel: rabarber aardbeien brood. De combinatie rabarber en aardbei blijft voor mij echt een topper en ik besloot er een nieuw baksel mee te maken. De inspiratie voor dit recept komt van de speculaas appel cheesecake die ik deze winter voor mijn verjaardag maakte. Dit is de voorjaarsvariant 😉 Friszure rabarber met zoete aardbeien, romige cheesecake, een appeltaartdeeg bodem en een lekkere crumble on top. Moet ik nog meer zeggen? Mijn collega’s waren in ieder geval erg enthousiast over deze rabarber aardbei cheesecake crumble en ik weet zeker dat jij ‘m ook erg lekker zult vinden! Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>