«

»

mei 25

Rabarber aardbeien crumble

DSC_0307

Ingrediënten voor 4 personen:
•    250g rabarber
•    150g aardbeien
•    3 eetlepels agave siroop (o.a. verkrijgbaar in de natuurwinkel)
•    1 vanille stokje
•    15g amandel schaafsel
•    35g havervlokken (of havermout)
•    50g (spelt) bloem
•    25g ongezouten koude roomboter

Voor dit recept heb je 4 kleine ovenschaaltjes nodig.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de harde uiteindes en de bladresten van de rabarber stelen. Was de stelen en snijd ze in kleine stukjes van circa 1cm. Meng de stukjes rabarber met 2 eetlepels agave siroop. Neem een ovenplaat, bekleed deze met bakpapier en verdeel de rabarber hierover. Bak 10 minuten in het midden van de oven.

Laat de rabarber even afkoelen en laat de oven aanstaan om straks de crumble in te kunnen bakken.

Was de aardbeien en snijd deze in stukjes. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een scherp mesje het merg uit het stokje. Meng dit met de aardbeien.

Meng het amandelschaafsel met de havervlokken, de bloem en 1 eetlepel agave siroop. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe. Wrijf nu de boter door de rest van de crumble totdat je kruimels hebt. Voeg eventueel nog wat extra boter toe als het te droog is.

Meng nu de afgekoelde rabarber met de aardbeien. Vet 4 kleine ovenschaaltjes licht in met boter en verdeel het rabarbermengsel hierover. Verdeel nu de kruimels over de schaaltjes.

Bak de crumble 15 minuten op 180 graden (hetelucht). Laat iets afkoelen en serveer met griekse yoghurt, vanilleijs of kwark.

 

Het stond al heel lang op mijn lijstje om iets met rabarber te maken. Op verschillende blogs en in kookboeken zag ik een combinatie met aardbeien en dat leek me erg lekker als basis voor een dessert. Zo werd dus deze crumble geboren. En eerlijk is eerlijk, wij hebben genoten van dit zomerse dessert!
Ik vind het altijd leuk om iedereen een eigen bakje te kunnen geven maar uiteraard zou je deze crumble ook in een grotere ovenschaal kunnen maken (wel langer bakken). Omdat ik al een tijdje agavesiroop in de kast had staan maar deze nog niet eerder gebruikt had besloot ik om hiermee de rabarber te zoeten in plaats van met suiker. Natuurlijk kun je ook gewoon suiker gebruiken als je dat makkelijker vindt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>