«

»

apr 29

Rabarber cupcakes

Ingrediënten voor 8 – 10 cupcakes:
Voor de cakejes
•    40g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    140g witte basterdsuiker
•    1 ei
•    120g bloem
•    1 eetlepel bakpoeder
•    Snufje zout
•    120 milliliter melk
•    2 stelen rabarber
Voor de topping
•    180g rabarbercurd
•    120g ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Begin met het maken van de rabarbercurd volgens dit recept. Dat kan ruim van te voren want deze is in de koelkast ongeveer een maand houdbaar.

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en vul een muffin bakvorm met cupcake papiertjes of gebruik kartonnen vormpjes (zoals je ziet op de foto) en zet deze op het ovenrooster.

Klop de boter en de suiker samen luchtig met een mixer. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg toe aan het boter mengsel. Mix dit op lage snelheid totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Het mengsel lijkt nu een beetje op kleine broodkruimels.

Voeg het ei toe aan de melk en klop los met de hand. Voeg ongeveer 3/4 van dit eiermengsel toe aan het botermengsel en mix op lage snelheid. Wanneer de ingrediënten gemengd zijn verhoog je de snelheid van de mixer tot gemiddeld. Blijf goed mixen totdat je een mooi glad en dik beslag hebt. Voeg het resterende eiermengsel toe en mix weer op gemiddelde snelheid totdat je een mooi glad beslag hebt.

Snijd de uiteindes van de rabarber en snijd in dunne boogjes. Roer deze door het beslag.

Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Let op dat je de vormpjes maar voor ongeveer 2/3 vol maakt, anders worden de cakejes te hoog. Bak de cupcakes in 18 tot 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze dan uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Terwijl de cakejes afkoelen kun je de topping maken. Klop de rabarbercurd met de zacht geworden boter tot een luchtige crème.

Als de cupcakes zijn afgekoeld besmeer je ze met de rabarber botercrème met een palletmes of spuit de crème mooi op met een spuitzak.

 

Zoals ik vorige week al beloofde bij het recept van de rabarbercurd, geef ik jullie vandaag het recept voor deze heerlijke rabarber cupcakes. Rabarber is wat mij betreft ideaal om mee te bakken en hoewel er al vele heerlijke taarten met rabarber op mijn blog te vinden zijn had ik er nog niet eerder cupcakes mee gebakken. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Nadat ik voor de passievruchten taart en de citroen bokkenpootjes een heerlijk smaakvolle botercrème had gekregen in combinatie met curd was het niet zo moeilijk hoe dit recept eruit moest zien. Stukjes rabarber door de cakejes en bovenop een heerlijke toef rabarber botercrème. Het resultaat was heerlijk luchtig en lekker fris. Echt een aanrader dus!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>