«

»

jun 14

Rabarber tiramisu

RAbarber tiramisu-met logo

Ingrediënten voor 6 personen:
•    3 plakken cake
•    1 portie rabarber aardbeien appel compote
•    60g suiker
•    250g mascarpone
•    150g Griekse yoghurt
•    Cacaopoeder of melkchocoladeschaafsel ter garnering
•    6 aardbeien ter garnering

Begin met het maken van de cake en de rabarber aardbeien appel compote. Dit kun je eventueel alvast een dag eerder doen. Zorg er in ieder geval voor dat zowel de compote als de cake helemaal zijn afgekoeld voordat je ze voor dit dessert gebruikt. Je kunt uiteraard ook gewoon kant en klare cake uit de supermarkt of van de bakker gebruiken.

Neem 6 glazen en verkruimel een halve plak cake boven ieder glas. Maak je liever een grote schaal in plaats van eenpersoons porties? Dan verkruimel je de cake niet maar beleg je de bodem van de schaal met de plakken.

Verdeel de rabarber aardbeien appel compote over de cake.

Mix in een kom de suiker met de Griekse yoghurt en klop hier vervolgens ook de mascarpone doorheen. Verdeel ook dit mengsel over de glaasjes.

Nu ga je de tiramisu garneren. Wanneer je cacaopoeder gebruikt schep je hiervan een beetje in een klein zeefje. Tik met een mes tegen de rand van het zeefje tijdens het verdelen voor een extra mooi effect. Wanneer je net als ik chocoladeschaafsel gebruikt bestrooi je de tiramisu hiermee.

Tenslotte halveer je de aardbei, maar net niet helemaal. Duw de helften voorzichtig van elkaar en zet de aardbeien in het midden van het glas.

Bewaar de tiramisu tot gebruik in de koelkast. Dit mag best een paar uur staan dan trekken de smaken lekker in. Wanneer je een grote schaal maakt kun je de tiramisu het beste minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast laten opstijven (of gewoon een hele dag) zodat je er tijdens het serveren mooie stukjes van kunt snijden.

 

Ja inderdaad, alweer een recept met rabarber 😉 Ik blijf het een mooi product vinden om mee te werken en de rabarber aardbeien appel compote was zo lekker, daar moest ik gewoon nog een recept mee verzinnen en dat werd dus rabarber tiramisu! Vorig weekend waren we bij mijn familie in verband met de verjaardag van mijn oma en dat vond ik wel een goede gelegenheid voor dit recept (je wil toch niet altijd alles helemaal zelf opeten, dat is niet zo goed voor m’n figuur…). Het resultaat was dit eenvoudige maar heerlijk frisse en romige toetje. Echt een aanrader, makkelijk voor te bereiden en snel klaar. Ik zou zeggen geniet nog even van die mooie rode stelen nu het nog kan.


2 reacties

 1. Lucia

  Dit lijkt me ook erg lekker en een fris toetje. Ik ben gek op rabarber dus ik vind het niet erg hoor dat je wederom een rabarber recept plaatst. Bovendien zegt de tuinder dat rabarber na 24 juni (St. Jan) lang niet zo lekker meer is omdat dan het oxaalzuur uit de bladeren naar de stengels trekt om de moederplant te voeden en worden de stengels taaier.

  1. Sanne Arts

   Leuk dat je ook zo van rabarber houdt 🙂
   En goed om te weten dat het seizoen bijna voorbij is. Deze week nog even inslaan dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>