Rabarbercurd

Ingrediënten voor 1 potje:
•    2 stelen rabarber
•    25g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
•    75g witte basterdsuiker
•    1 ei
•    Optioneel: 1 flinke aardbei

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snijd de uiteindes van de stelen rabarber en snijd in dunne boogjes. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts het ei in een kommetje en verwarm au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en de rabarber toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 40 minuten inkoken totdat de rabarber zacht is en de curd aan de bolle kant van een houten lepel blijft plakken. Roer tussendoor regelmatig door.

Pureer de curd glad met de staafmixer. Voeg er eventueel nog een in stukjes gesneden flinke aardbei aan toe voor de kleur (mijn rabarber was nog vrij groen waardoor de curd niet mooi roze werd zonder de aardbei) en pureer deze er dan ook nog doorheen met de staafmixer.

Giet de curd in een potje en laat verder afkoelen. De rabarbercurd is nog een beetje dun als je het in een potjes giet maar dikt nog verder in door het afkoelen. Deze rabarbercurd kun je 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

 

Er staan al vrij veel recepten voor curd op de website. Ik vind het een van de makkelijkste manieren om met fruit (of groente in dit geval) een lekkere taartvulling te maken. Nu de rabarber weer in het seizoen is besloot ik dit ook eens met rabarber te proberen en het resultaat was heerlijk fris. Ik gebruikte deze rabarbercurd om botercrème mee op smaak te brengen die ik gebruikte voor rabarber cupcakes. Het recept daarvan vind je volgend weekend op Uit de pan van San. Maar deze rabarbercurd is ook heerlijk door je yoghurt, bij een scone of croissantje of op een plakje cake of een eierkoek.


2 reacties

    • Laura op 31/07/2017 om 11:54
    • Reageer

    Lekker fris, dankjewel!

    1. Graag gedaan!!
      Leuk om te horen dat ie in de smaak viel 🙂

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.