«

»

jun 01

Reuring – Amsterdam

Afgelopen dinsdag waren Mark en ik uiteten in ons favoriete restaurant in Amsterdam: Reuring! Reuring is een eetcafé met een kleine kaart: 2 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 nagerechten. Daarnaast is er nog een wisselend dagmenu van 3 gangen, waarbij je ieder gerecht van het dagmenu ook los kunt bestellen. Ondanks de kleine kaart vinden wij het toch altijd lastig kiezen, want werkelijk alles is lekker hier. Daarnaast is het personeel erg goed, helaas niet altijd vanzelfsprekend in Amsterdam. Dinsdag hebben wij dan ook weer zitten genieten. En van de regen hadden wij geen last, want Reuring zit op 1 minuut lopen bij ons vandaan.
foto 2
Bij binnenkomst krijg je direct een karaf kraanwater op tafel, fijne service! Na het bestuderen van de wijnkaart (waarbij ons werd verteld dat we het aan konden geven als we iets wilden proeven omdat er allerlei flessen open stonden) kregen we naast ons drankje lekker vers brood met olijfolie en sesamzout van het huis. Vervolgens werd de kaart gebracht door de chef-kok die daarbij meteen uitleg gaf over het dagmenu.

 

Mark nam als voorgerecht de steak tartare, die al lange tijd op de kaart staat bij Reuring en wij nog steeds nergens lekkerder gegeten hebben dan hier. Hij wordt geserveerd met een truffelcrème, parmezaanse kaas en een half gekookt eitje in een heerlijk krokant korstje. Ik nam vis met langoustine en quinoa: dit voorgerecht  was een verrukkelijke combinatie van smaken en texturen.

foto 5foto 3
Als hoofdgerecht kozen wij beiden voor het Weesper lam bereid op 2 manieren en geserveerd met een aardappel mousseline, seizoensgroenten en een jus gemaakt van het lam. We vroegen om een goede wijnsuggestie en kregen twee tips van de eigenaar, een wat lichtere en een iets zwaardere rode wijn. Ik ging voor de lichte optie en Mark voor de zware maar beiden waren erg goed bij het lam (en ook zonder ;)).

foto 1(2)

Het dessert heb ik, ondanks de heerlijk klinkende opties, aan me voorbij laten gaan. In plaats daarvan nam ik een kop thee met 2 chocoladetruffels waarbij ook nog heerlijk luchtige zelfgebakken mini madeleines geserveerd werden. Mark nam het door hem altijd geliefde kaasplankje met een glaasje rode port en was daar ook nu weer erg blij mee.

foto 3(1)

Al met al hadden wij weer een heerlijke avond bij Reuring voor een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook enthousiast geworden? Kijk dan eens op hun website en vergeet zeker niet te reserveren als je er een keer wil eten want het is een klein restaurant en erg populair.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>