Risotto met gegrilde groentes

Risotto met gegrilde groentes met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    2 rode paprika’s
•    1 courgette
•    1 aubergine
•    3 eetlepels olijfolie
•    1 sjalotje
•    1 knoflook
•    300g risotto rijst
•    1 liter groente bouillon
•    120g port salut
•    100g zongedroogde tomaatjes
•    2 theelepels Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed je ovenrooster met bakpapier. Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in grove blokjes. Spreid uit over het bakpapier en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groentes blokjes in circa 25 minuten in het midden van de oven gaar.

Ga ondertussen alvast verder met de risotto. Pers 1 teen knoflook uit of snijd fijn. Snipper het sjalotje fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem of in een wok. Bak de sjalot en de knoflook 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak totdat de korrels glazig zijn. Voeg de bouillon in 4 porties toe en wacht steeds met de volgende portie toevoegen totdat de vorige portie volledig is opgenomen door de risottorijst. Blijf steeds goed roeren. Kook de risotto in ongeveer 20 minuten beetgaar.

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en laat uitlekken. Snijd de port salut in blokjes.

Voeg de port salut blokjes toe en roer in circa 5 minuten op laag vuur door de risotto. Voeg de zongedroogde tomaatjes en geroosterde groentes toe en roer alles door elkaar.

Serveer direct. Lekker met bijvoorbeeld een stukje witvis.

 

Ik houd van risotto en het was al tijden geleden dat ik dit gemaakt had. Hoog tijd voor een nieuwe variatie. Voor de zomer had ik wel zin in een Mediterraanse versie met gegrilde groentes. Dat was een goed idee want deze risotto was weer heerlijk. Door de port salut wordt het extra romig maar die kun je eventueel ook weglaten.

Toen ik deze risotto met gegrilde groentes maakte schepte ik 4 flinke eetlepels risotto uit de pan in een apart bakje voordat ik de groentes en zongedroogde tomaatjes toevoegde. Deze hield ik apart om de volgende dag risottoballetjes mee te maken. Het recept daarvoor krijg je dinsdag van me.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.