«

»

jul 19

Risottoballetjes

Risottoballetjes met logo

Ingrediënten voor 6 stuks:
•    4 eetlepels afgekoelde risotto (liefst zonder grote stukjes groentes e.d.)
•    4 eetlepels panko (of paneermeel)
•    Flinke scheut olijfolie

Verdeel de panko over een diep bord en leg een schoon bord klaar.

Neem steeds ongeveer 1/6 deel van de risotto en rol tussen je vingers tot een bolletje. Rol door het panko totdat het balletjes helemaal bedekt is. Leg de bolletjes op het schone bord. Tussen het rollen door kun je je vingers steeds nat maken, dat helpt dat de risotto niet zo aan je vingers blijft plakken.

Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de risottoballetjes in zo’n 5 minuten goudbruin. Dep de olie er een beetje af met keukenpapier en serveer direct.

 

Al heel lang wilde ik een keer zelf risottoballetjes maken. Het leek me alleen zo veel werk. Maar dat bleek dus reuze mee te vallen. Wij aten de avond van te voren deze risotto met gegrilde groentes en voordat ik toen de groentes toevoegde schepte ik 4 eetlepels risotto in een apart bakje. De dag erna waren de risottoballetjes zo klaar. En ze waren me toch lekker! Mark en ik waren het over eens: misschien is dit nog wel lekkerder dan bitterballen! Kortom: dit is echt een ideaal borrelhapje! Wil je het verder voorbereiden dan kun je de balletjes al maken en door de panko rollen en pas vlak van te voren bakken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>