Rode curry met kip en cashewnoten

Rode curry kip cashew (7)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    1 portie rode curry pasta
•    300g kipfilet in blokjes gesneden
•    1 broccoli in roosjes gesneden
•    125g taugé
•    3 lente uitjes in ringetjes gesneden
•    1 gele paprika in stukjes gesneden
•    200ml kokosmelk
•    125g cashewnoten

Verhit een wok en bak daarin de rode curry pasta circa 2 minuten. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed vrijkomen. Voeg de kip toe en bak totdat deze bijna dicht geschroeid is. Wanneer het mengsel te droog wordt voeg je eventueel nog wat olijfolie toe.

Voeg de broccoli en taugé toe en wok circa 10 minuten mee. Bak nu ook de lente ui en paprika circa 2 minuten mee en blus het gerecht af met de kokosmelk. Roer goed door en zorg ervoor dat de kokosmelk goed mengt met de curry pasta.

Strooi voor het serveren de cashewnoten over de curry heen. Serveer deze rode curry met kip en cashewnoten met witte rijst.

 

Zoals gisteren beloofd hierbij een recept met de zelfgemaakte rode curry pasta. Deze rode curry met kip en cashewnoten was net zo smakelijk als hij er op de foto uitziet. Wij zijn allebei fan van Thais eten, maar dat ben ik niet altijd geweest. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de voor eerste keer curry at in een Thais restaurant in Melbourne. Ik studeerde een half jaar in Sydney en was een roadtrip aan het maken met vriendinnen tijdens onze spring break. In Melbourne gingen we met wat locals eten die we via via kenden en zij namen ons mee naar de Thai. Wij hadden nog nooit Thais gegeten en hadden het ook niet zo breed. Wij namen daarom het goedkoopste van de kaart (curry) zonder bijgerechten. Zo kwam het dat wij met een soepkom curry zonder rijst zaten en dat was heel erg spicy! Ik dacht: dit eet ik nooit meer! Maar goed, later leerde ik pittig eten steeds meer waarderen en wist ik ook dat ik rijst moest bestellen bij een curry 🙂 Ik probeerde het weer eens en was verkocht! Deze rode curry smaakt voor mij dan ook echt naar vakantie in Azië en dan krijg je het vanzelf lekker warm tijdens deze koude dagen 😉


2 reacties

    • Ineke op 07/12/2014 om 22:12
    • Reageer

    Deze curry vandaag gemaakt, voor het eerst een recept van jou gebruikt, lekker hoor.
    Ik heb ook als toetje de kaneelmousse gemaakt, ook geslaagd

    1. Wat leuk om te horen! Fijn dat het lekker was 🙂
      Hoorde al dat jullie een leuke Sinterklaas gehad hadden :)!!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.