«

»

jan 05

Rode kool biefstuk salade

Rode kool biefstuk salade-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 300g gesneden rode kool
• 1 peer (ik gebruikte conference)
• 90g geitenkaas
• 1 klont ongezouten roomboter
• peper en zout naar smaak
• 2 biefstukken

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat zeker een kwartier op kamertemperatuur komen.

Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in kleine blokjes en doe samen met rode kool in een kom. Snijd nu de geitenkaas in kleine blokjes en voeg toe aan rode kool.

Smelt de roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi ondertussen de biefstuk aan beide zijdes met peper en zout. Schroei de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten dicht. Gebruik voor het draaien van het vlees een vleestang en ga er niet in prikken met een vork, dat komt de smaak ten goede.

Wikkel iedere biefstuk in een stukje aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Pak het vlees weer uit en snijd met een scherp mes in reepjes. Voeg toe aan de rode kool en serveer direct.

 

Meestal bedenk ik in het weekend wat we de hele week gaan eten en doen wij daarvoor de boodschappen. Maar soms heb ik een paar gerechten die ik nog moet uitproberen en weet ik al dat daar het een en ander van gaat overblijven. Dan kijk ik op dat moment altijd wat ik van deze restjes in elkaar flans. En soms worden daar ineens hele lekkere nieuwe recepten uit geboren. Zo ging het ook met deze. In onze koelkast stond nog geitenkaas en rode kool van de kerstburgers. Ook lagen er nog 2 biefstukjes die we al gekocht hadden voor een etentje wat uiteindelijk niet door ging. Ik ontbijt altijd met fruit dus ook een peer hadden we nog liggen. Ik besloot het allemaal bij elkaar te doen en het resultaat was deze heerlijke én magere rode kool biefstuk salade. Wij vonden ‘m top! En mocht gezonder eten een van je goede voornemens zijn dan past dit gerecht er prima tussen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>