Rode pesto

DSC_0638

Ingrediënten voor 3 wekpotjes
•    200g zongedroogde tomaten (in olie)
•    20g verse basilicum
•    2 tenen knoflook
•    4 eetlepels balsamicoazijn
•    4 eetlepels pijnboompitten
•    75g parmezaanse kaas
•    8 eetlepels olijfolie
Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

 


Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken in een zeef of vergiet, pers de knoflook uit en snijd de kaas in grove brokken.

Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de keukenmachine en mix tot een dikke pasta. Als je geen keukenmachine hebt kun je de ingrediënten ook pureren met een staafmixer. Afhankelijk van je eigen voorkeur kun je de ingrediënten helemaal vermalen; ik vind het zelf wel lekker als het nog een beetje structuur heeft.

Voeg nu lepel voor lepel de olijfolie toe en mix dit er langzaam doorheen.

 

Als je eenmaal zelfgemaakte rode pesto hebt gehad wil je niets anders meer! En het is ook nog eens super simpel en snel gemaakt. Heerlijk voor bijvoorbeeld op een stokbroodje of bruschetta, maar ik gebruik hem ook vaak als basis voor een zelfgemaakte pastasaus. Deze rode pesto kun je prima in porties invriezen en 3 tot 4 maanden in de vriezer bewaren. Ik maak dan ook vaak meteen een dubbele portie, dat kost evenveel tijd en zo heb ik altijd zelfgemaakte rode pesto in huis!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.