«

»

dec 27

Rode ui chutney

Rode ui chutney logo

Ingrediënten voor 1 potje:
•    4 rode uien
•    230ml rode wijn
•    3 eetlepels balsamico azijn
•    3 eetlepels honing

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Pel de uien en snijd in halve ringen.
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de uien daarin zo’n 5 minuten.
Blijf goed roeren om te voorkomen dat de uien aanbakken.

Voeg de rode wijn, balsamico azijn en honing toe en laat inkoken totdat er nog maar een klein laagje vocht op staat. Dit duurt zo’n 20 minuten. Roer tussendoor af en toe even door.

Laat het mengsel een beetje afkoelen en pureer met de staafmixer tot een grove chutney.
Wanneer je de chutney in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaard is deze minstens 1 tot 2 weken houdbaar.

 

Al tijden stond het op mijn lijstje om een keer zelf rode ui chutney te maken. Een paar maanden geleden was ik met mijn moeder bij Dille & Kamille en daar proefden we zo’n chutney. Nu vroeg mijn moeder me een paar weken voor Kerst of ik daar niet een pot van wilde halen voor haar, zodat zij er iets lekkers mee kon maken voor bij het kerstdiner. Aangezien ik dit jaar met Kerst niet zelf hoefde te koken besloot ik dat dit dan meteen een goed excuus was om zo’n chutney een keer zelf te maken en die mee te nemen in plaats van een gekochte variant.Zoals je ziet in het recept is dat helemaal niet moeilijk en wel erg lekker! Deze rode ui chutney is heerlijk bij vlees, bijvoorbeeld op een broodje hamburger, maar je maakt er ook een lekkere bruschetta mee. Morgen laat ik je daar een recept voor zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>