Roggebrood met avocado en feta

Roggebrood met avocado en feta met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    4 plakken roggebrood
•    12 dunne plakjes komkommer
•    ½ avocado
•    50g feta
•    Versgemalen peper

Besmeer de plakken roggebrood met avocado. Verdeel de plakjes komkommer over het roggebrood. Snijd de feta in hele dunne plakjes en verdeel over het roggebrood. Bestrooi tenslotte royaal met peper.

Eventueel ook lekker met een zachtgekookt ei erbij.

 

Twee weken geleden waren wij een weekendje in Stockholm. Op zaterdag gingen we ontbijten bij een heel leuk tentje, waarover binnenkort meer in het hotspots in Stockholm artikel. Hier stond roggebrood met avocado en feta op het menu en dat leek ons wel een lekker en gezond ontbijt. Je raadt het al: dat was het ook! In Stockholm hadden ze een hele zachte feta, bijna kwarkachtig van structuur, maar bij gebrek daaraan in Nederland besloot ik dit na te maken met de reguliere feta. Een heerlijk zondagochtend ontbijt, lunch of brunch gerecht! Hartstikke gezond en lekker vullend zodat je er wel even op door kunt, ik houd er van! Inmiddels heb ik het al weer twee keer gemaakt en maakten we er de tweede keer ook nog een zachtgekookt eitje per persoon bij. Ook een erg lekkere combi!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.