Roggebrood met brie en honingwalnoten

Roggebrood met brie en honingwalnoten met logoIngrediënten voor 12 hapjes:
•    4 plakken roggebrood
•    100g roombrie
•    20g walnoten
•    1 eetlepel honing
•    6 druiven
•    15 cocktailprikkers

Hak de walnoten in grove stukken. Verwarm de honing kort in een steelpan met laag vuur zodat deze wat dunner wordt. Haal de pan van het vuur en wentel de noten hier door heen.

Snijd de plakjes roggebrood in 6 gelijke vierkanten en snijd de roombrie in 12 plakken van ongeveer dezelfde grootte als het roggebrood. Neem de helft van de plakjes roggebrood en beleg ze met een stukje brie. Verdeel de honing walnoten over de roggebroodjes. Leg hierop de andere helft van het roggebrood. Zet de hapjes vast met een cocktailprikker.

Halveer de druiven en prik deze nog bovenop de hapjes.

 

Ik vind het altijd leuk om met een feestje, high tea of borrel zelf hapjes te maken. Inmiddels ben ik al weer druk aan het nadenken over Pasen op de website. Een high tea vind ik daar zelf wel bij passen dus ging ik aan de slag met het verzinnen voor lekkere hapjes die je daarbij kunt serveren. Natuurlijk kun je gaan voor de standaardsandwiches, maar persoonlijk vind ik het leuker om iets anders te verzinnen. Daarom bedacht ik deze kleine hapjes van roggebrood met brie en walnoot. Super lekker, een handzaam formaat en erg makkelijk te maken. Niet alleen geschikt voor bij een high tea maar ook lekker met een glas wijn. Of maak dezelfde combi op grote plakken roggebrood en je hebt een heerlijke lunch.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.