Rood fruit tiramisu

Rood fruit tiramisu (5)

Ingrediënten voor 6 personen:
•    1/2 chocoladecake (liefst zelfgemaakt)
•    8 eetlepels rood fruit sap (ik gebruikte dubbelfrisss)
•    500g diepvries zomerfruit (of ander rood fruit)
•    2 eidooiers
•    75g suiker
•    250g mascarpone
•    150g Griekse yoghurt
•    2 eetlepels cacaopoeder

Begin met het maken van de chocoladecake. Dit kun je het beste al een dag van te voren doen, want de cake moet helemaal afgekoeld zijn voordat je deze kunt verwerken. Je kunt eventueel ook een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken al is dat wel iets minder lekker.

Haal het fruit uit de vriezer. Snijd de cake in de lengte in plakken. Leg de plakken op de bodem van een ovenschaal en zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is met cake. Besprenkel de cake met 6 eetlepels van het rood fruit sap en verdeel het nog wat bevroren fruit hierover.

Mix in een kom de eidooiers met de suiker tot een dikke romige crème. Klopt het resterende rood fruit sap erdoor en spatel de mascarpone en Griekse yoghurt hier doorheen. Bestrijk het fruit met de crème en strijk dit mooi glad.

Laat de tiramisu minstens 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven (een dag kan ook).  Schep voor het serveren het cacaopoeder in een zeefje en bestuif de tiramisu met de cacao. Je krijgt het mooiste effect door met een lepel of mes tegen de rand van het zeefje te tikken.

Let op dat je verse eieren van hoge kwaliteit gebruikt aangezien dit recept rauwe eieren bevat! Eet je liever geen rauwe eieren? Je kunt de eidooiers ook weglaten. Vervang dan de 75g suiker en 150g Griekse yoghurt door 2 eetlepels suiker en 200ml volle vanille yoghurt.

Bron: C1000 familie kookboek

 

Chocolade en rood fruit is wat mij betreft altijd een goede combi. Dit is dan ook een dessert waar ik erg blij van word! Het is lekker snel klaar (vooral als je de cake al eerder maakt) en je kunt het volledig voorbereiden wat ik altijd wel fijn vind. De cake wordt lekker sappig dankzij het rood fruit sap maar ook door het fruit wat nog een beetje bevroren is. Door het fruit is dit dessert lekker fris maar de crème maakt het ook heerlijk romig. Kortom een top combinatie die je zeker eens moet proberen!

Rood fruit tiramisu (18)


2 reacties

    • Frank op 02/08/2014 om 21:48
    • Reageer

    Hey San . Je hebt er weer leuke lekkere dingen op staan.
    De rood fruit tiramisu, de druif komkommermunt sap ga ik zeker een keer maken.
    Erg leuk , nieuwe recepten om te gebruiken in het restaurant in Valencia

    Groetjes Frank

    1. Dank je wel voor het compliment Frank! Nog meer reden voor ons om weer een keer richting Valencia te komen 😉

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.