«

»

apr 22

Rozijnbrood wentelteefjes met gebakken appel

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    1/2 appel
•    2 dikke plakken rogge krenten brood
•    1 ei
•    1 flinke eetlepel Skyr (of andere dikke yoghurt)
•    1 eetlepel golden syrup (of maple/ahorn siroop of poedersuiker)
•    1 eetlepel kaneel
•    Klontje ongezouten roomboter
•    Evt. poedersuiker ter garnering

Snijd de appel in plakjes.

Klop het ei met de yoghurt, golden syrup en kaneel glad.

Verhit een koekenpan met daarin een klontje boter. Haal de plakken brood aan beide zijden door het eimengsel heen totdat ze goed zompig zijn. Bak het brood en de appelschijfjes in circa 4 minuten op iedere kant goudbruin op middelhoog vuur.

Serveer eventueel met wat poedersuiker (door deze via een theezeefje op de wentelteefjes te strooien krijg je het mooiste effect).

 

Nu ik verlof heb ben ik natuurlijk ineens veel meer thuis. Vooral voordat Dex geboren werd had ik uitgebreid de tijd om te ontbijten en lunchen. Hoewel ik regelmatig gewoon een boterham heb gesmeerd of met yoghurt, granen en fruit heb ontbeten, heb ik in deze periode ook veel nieuwe ontbijt, brunch en lunch recepten geprobeerd. Dat kwam onder meer doordat ik steeds probeerde af te wisselen met het brood wat ik in huis had. Zo kocht ik eens rogge rozijn brood en toen bedacht ik me dat je hier vast ook hele lekkere wentelteefjes mee kunt maken. En dus werd dat natuurlijk direct uitgeprobeerd. Wat mij betreft zijn rozijnen en appel een top combinatie en als bij ons thuis vroeger mijn vader thuis kwam lunchen op een werkdag dan bakte hij heel vaak appelschijfjes voor ons voor op ons brood. Wat een feestmaal was dat! Zo ontstond het idee voor deze rozijnbrood wentelteefjes met gebakken appel. Echt een heerlijk feest ontbijt voor op een vrije dag!


2 reacties

  1. Lucia

    Lekker hoor een ouderwets gerecht in een nieuw jasje. Leuk Sanne.

    1. Sanne Arts

      Dank je wel 🙂 Het was inderdaad erg lekker vond ik zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>