«

»

sep 22

Rucola pesto

rucola pesto- met logo

Ingrediënten voor 1 wekpotje:
•    40g rucola
•    50g pijnboompitten
•    50g Parmezaanse kaas
•    100ml olijfolie
•    Peper & zout naar smaak

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Snijd de kaas in grove brokken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een grove pesto. Als je geen keukenmachine hebt kun je de ingrediënten ook pureren met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog wat meer van een van de ingrediënten toe.

 

Met enige regelmaat maak ik in het weekend of op een avond eerst een flinke hoeveelheid groene pesto gevolgd door een nog grotere hoeveelheid rode pesto (zelfde ingrediënten + nog wat extra dus dan hoef je de keukenmachine tussendoor ook niet schoon te maken). Die vries ik dan allemaal in porties in zodat ik altijd een lekkere basis voor pastasaus of een lekker smeerseltje in huis heb, want door de olijfolie is pesto altijd snel ontdooid. Een tijdje geleden was ik hier weer mee bezig en bedacht ik me dat ik toch eens moest gaan variëren met pesto. Als je basilicum als basis kunt gebruiken waarom dan niet iets anders groens? Hier gaat er bijna iedere week wel een zak rucola sla doorheen dus ik besloot daar dan maar eens pesto van te maken. En die was heerlijk nootachtig van smaak! Ik gebruikte de rucola pesto als smaakmaker van een heerlijk herfst recept wat ik morgen met je deel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>