Salade met asperge

Salade met asperge met logo

Ingrediënten voor 2 personen (voorgerecht):
•    100g ijsbergsla
•    1 avocado
•    1 lente ui
•    1/3 komkommer
•    100g port salut
•    50g gehalveerde blanke amandelen
•    250g asperges
•    Scheut olijfolie
•    1 theelepel garam massala kruiden

Snijd de sla in reepjes, de avocado in blokjes en de lente ui in ringetjes. Snijd ook de komkommer en port salut in blokjes. Meng dit alles samen met de amandelen.

Schil de asperges. Verhit een scheut olijfolie samen met de garam massala in de koekenpan op middelhoog vuur. Grill de asperges hierin totdat ze gaar zijn en een mooi grill streepje hebben. Rol ze tijdens het grillen regelmatig goed door de olijfolie en kruiden. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Verdeel de salade over 2 borden en leg de asperges hier bovenop.

 

Het asperge seizoen is helaas al weer bijna voorbij dus vandaag het laatste recept voor dit seizoen met het witte goud. Ik maakte deze salade met asperge voor mezelf als avondeten twee weken geleden toen ik alleen moest eten maar eigenlijk was het recept bedoeld als voorgerecht. Het is lekker fris, licht op de maag maar ook heerlijk kruidig door de garam massala.  En de asperges komen er erg goed in uit. Zeker eens proberen als je een beetje variatie op de standaard asperges met roomsaus, ham en ei zoekt!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.