Salade met bosbessen

Salade met bosbessen-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    Sap van een halve citroen
•    1 flinke eetlepel olijfolie
•    Flinke snuf versgemalen peper
•    Handje verse muntblaadjes
•    4 flinke takjes peterselie
•    1/2 bosje bieslook
•    50g amandelen
•    100g feta
•    1/3 komkommer
•    75g veldsla
•    100g bosbessen

Meng het citroensap met de olijfolie en de peper. Hak of knip de kruiden fijn en voeg toe aan het citroensapmengsel. Roer even goed door.

Hak de amandelen (ongeveer door de helft) en snijd de feta en komkommer in blokjes. Was de sla en bosbessen en doe samen met de amandelen, feta en komkommer in een kom. Meng de kruidendressing er doorheen en serveer direct.

 

Zoals ik afgelopen weekend al schreef, had mijn moeder volop bosbessen geplukt en mij een flinke zak meegegeven. Toen Mark vorige week een avond weg was besloot ik er dan ook een lekkere simpele salade mee te maken. Lekker was deze groene salade met bosbessen zeker! Ik vond het een ware smaakexplosie, de kruiden in combinatie met de zoete bosbessen, de zoute feta, het zure en frisse van de citroen en de knapperige amandelen maken dit tot een feestje in je mond! Stiekem was ik blij dat Mark niet mee at want ik had 2 porties en had zo nog een bakje over om de volgende dag als lunch mee naar kantoor te nemen 😉 En het fijne van dit gerecht: binnen een kwartier staat het op tafel. Ideaal op een zomerdag wanneer je niet te lang in de keuken wil staan of na een lange werkdag wanneer je gewoon lekker snel wil eten.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.