Salsa verde


Ingrediënten voor 1 schaaltje:
•    2 sjalotjes
•    2 tenen knoflook
•    15g basilicum
•    15g munt
•    15g krulpeterselie
•    4 eetlepels olijfolie
•    2 eetlepels citroensap

Voor dit recept heb je een staafmixer, blender of keukenmachine nodig.

Schil de sjalotjes en snijd in kwarten. Schil ook de knoflook. Trek te blaadjes basilicum en munt van de steeltjes en verwijder ook de steeltjes van de peterselie.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en hak met de pulse knop fijn. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat extra olijfolie of citroensap toe.

 

Het zelf maken van salsa verde stond al heel lang op mijn to cook lijstje maar vaak dacht ik er niet aan. Gezien de frisse smaken van de kruiden en het citroensap vond ik het deze zomer hoog tijd worden. Half juli maakte ik dan ook dit recept wat binnen no time klaar is. Naast de frisse smaken proef je ook de scherpte van de sjalotjes en knoflook, een heerlijke combi vonden wij. Salsa verde is lekker bij een stukje vlees (daarover zaterdag meer) maar wij hadden nog een restje over wat ik toevoegde aan een restje pasta met pesto roomsaus en dat was ook heerlijk.  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.