Scrambled eggs

Scrambled eggs (10)

Ingrediënten voor 2 personen:
•    3 eieren
•    3 eetlepels melk
•    3 kleine handjes geraspte kaas
•    100g spekjes
•    Peper en zout naar smaak

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze krokant zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Kluts de eieren met de melk totdat een egale massa ontstaat. Roer vervolgens de geraspte kaas goed door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en gooi het eiermengsel in de pan. Roer direct met een spatel door het eiermengsel en langs de randen van de pan om te voorkomen dat het een omelet wordt. Blijf met de spatel nog enkele minuten ‘hakken’ todat het volledige eiermengsel uit kleine goudbruin gebakken stukjes bestaat. Voeg als laatste de gebakken spekjes toe en blijf nog een minuutje omspatelen.

Serveer de scrambled eggs in een kommetje. Erg lekker op een geroosterd sneetje (zuurdesem)brood!

 

Ik noem Mark hier thuis regelmatig onze “Eggspert”, omdat hij de beste eiergerechten klaar maakt. Zijn gekookte eieren zijn altijd perfect, hij bakt heerlijke eitjes, maar vooral zijn scrambled eggs zijn onovertroffen. Soms maak ik in hotels de fout om scrambled eggs te bestellen en krijg je een snotterige eimassa op je bord. Daar ben ik niet zo’n fan van. Het recept van Mark is juist zo goed omdat hij niet stopt met bakken als de eieren nog zo zacht zijn maar gewoon lekker doorgaat totdat je goudbruin gebakken stukjes hebt. Geloof mij, dit worden de beste scrambled eggs die je ooit gegeten hebt! En met alle feestdagen voor de deur is er reden genoeg om eens lekker uitgebreid te ontbijten! En het beste van dit recept: het is super simpel en snel klaar.


1 ping

  1. […] – Ook altijd goed: een eiergerecht. Bak een omelet met veel groentes of ga voor deze heerlijke scrambled eggs, als je de spekjes weglaat en het ei serveert op een boterham of broodje met gesmashte avocado is […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.