«

»

okt 27

Sesam sticky kipspiesjes

sesam-sticky-kip-spiesjes-met-logoIngrediënten voor 8 spiesjes:
•    3 theelepels sambal
•    5 eetlepels sojasaus
•    4 eetlepels ketchup
•    2 eetlepels golden syrup (of honing, maple syrup of agavesiroop)
•    400g kipdijfiletreepjes
•    35g zwarte sesamzaadjes
•    5 eetlepels bloem

Leg 8 satéprikkers in een bak water.

Meng de sambal met de sojasaus, ketchup en golden syrup. Leg de kipdijfiletreepjes in de saus en laat minstens een half uur marineren. Meng ondertussen alvast de sesamzaadjes met de bloem in een diep bord.

Neem een satéprikker en rijg hier ongeveer 1/8 deel van de kipstukjes aan. Herhaal dit voor de overige 7 stokjes. Haal de kipspiesjes door het sesam-bloem-mengsel.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kipspiesjes in circa 10 minuten onder regelmatig keren gaar. Let op: door de zwarte sesamzaadjes ziet het er wellicht al snel verbrand uit maar laat je hierdoor niet in de war brengen, in minder dan 10 minuten is de kip namelijk niet goed gaar.

 

Een paar weken geleden kwamen er vrienden eten. Ik besloot wat kleine gerechtjes te maken. Al snel had ik een aantal vegetarische dingetjes bedacht maar er ontbrak nog een vleesgerecht. Eerst wilde ik yakitori maken maar door de alcohol die daarin gebruikt wordt mag ik die zelf nu niet eten. Toch inspireerde me dat om kipspiesjes te maken. Deze sesam sticky kipspiesjes heb een heerlijk krokant korstje en zijn vol van smaak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>