«

»

jan 24

Simpele chocolade bokkenpootjes ijstaart

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:
Voor de ijstaart
•    500 milliliter slagroom
•    50g suiker
•    400g Griekse yoghurt
•    125g bokkenpootjes
•    300g Tony’s Chocolonely puur
Ter garnering
•    Rood fruit (gebruik eventueel vriezerfruit wat je goed laat ontdooien en uitlekken)

Doe de slagroom met de suiker in een beslagkom en klop stijf. Roer de Griekse yoghurt hier door heen.

Verkruimel de bokkenpootjes in stukken en de hak de chocolade in stukjes.

Bekleed een schaal of taartvorm (inhoud circa 1,5 liter) met plastic folie. Zorg er hierbij voor dat de folie ruim over de randen hangt.  Roer de verkruimelde bokkenpootjes en de helft van de chocolade door het slagroom/yoghurt mengsel en giet dit op het folie in de vorm. Strijk de bovenkant glad, bekleed met de overhangende folie (en gebruik nog wat extra als het niet goed is afgedekt) en zet tenminste 3 uur in de vriezer.

Wanneer de taart goed bevroren is smelt je de achtergehouden chocolade au bain marie (in een kommetje boven een pan kokend water). Haal de taart uit de vriezer. Keer om uit de vorm en verwijder het plastic folie. Giet de chocolade er overheen. Als je ‘m nog niet meteen gaat serveren kun je de taart nu weer terug zetten in de vriezer als de chocolade is uitgehard (taart wel afdekken).

Garneer de taart voor het serveren met rood fruit. Laat minstens een half uur op temperatuur komen voor het serveren anders is ie te hard en dat is niet lekker (het kan ook een uur zijn, dat ligt er aan hoe lang je de taart in de vriezer hebt laten staan en hoe koud jouw vriezer staat).  Snijd aan met een mes wat je goed heet hebt laten worden onder de hete kraan.

Bron: Boodschappen nummer 12, december 2017

 

Met kerst serveerde mijn moeder deze simpele chocolade bokkenpootjes ijstaart als dessert. Wij vonden ‘m super lekker en het recept is helemaal niet moeilijk en laten we eerlijk zijn, dat is wel eens anders bij het zelf maken van ijs. Het fijne van dit dessert is dat je het volledig kunt voorbereiden en op het moment van het etentje alleen nog even hoeft te garneren. Zet ‘m wel echt op tijd uit de vriezer want het duurt echt even voordat ie dusdanig ontdooid is dat ie lekker wegsmelt in je mond. En wat wij ook erg fijn vonden: deze simpele chocolade bokkenpootjes ijstaart is niet super zoet omdat je er niet heel veel suiker aan toevoegt. Dat maakt dat het niet heel zwaar valt en dat is wel lekker na een uitgebreid diner. Ben jij wel echt een zoetekauw dan kun je eventueel nog wat extra suiker toevoegen aan het recept.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>