«

»

nov 13

Sinaasappel bavarois met kruidnoten

sinaasappel-bavarois-met-logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    Sap van 1 sinaasappel (circa 150 milliliter)
•    1,5 blaadje gelatine
•    25g suiker
•    200 milliliter slagroom
•    Kruidnoten ter garnering

Halveer de sinaasappel en pers het sap uit. Week de gelatineblaadjes in een soepbord of schaaltje met koud water. Klop de slagroom lobbig zonder suiker te gebruiken.

Verhit het sinaasappelsap met de suiker in een pan en blijf roeren met een garde totdat de suiker is opgelost. Knijp de gelatine goed uit, voeg toe aan het sap en roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost. Meng 1/3 van de lobbige slagroom met het sinaasappelmengsel (familie maken). Als dit goed gemengd is kun je de rest van de slagroom er luchtig doorheen spatelen. Schenk de mousse in een kom of 4 kleine schaaltjes/halve sinaasappels en zet minstens 2 uur weg in de koelkast om op te stijven. Bestrooi voor het serveren met kruidnoten.

 

Sinaasappel en kruidnoten zijn wat mij betreft typische Sinterklaas smaken. Bij het bedenken van Sinterklaas recepten voor dit jaar schoot deze sinaasappel bavarois met kruidnoten dan ook direct in mijn hoofd. En er staan eigenlijk nog helemaal geen bavarois recepten op mijn blog kwam ik achter… Dit recept is gelukkig heel eenvoudig en snel klaar. Voor een extra leuk effect serveer je de bavarois in halve uitgeholde sinaasappels maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon in schaaltjes of in een grote kom serveren.


2 reacties

 1. H. vd. Giessen

  Sanne,

  hoe lang laat je deze mousse opstijven?
  Groet,
  Heleen

  1. Sanne Arts

   Sorry, ik zie inderdaad dat ik dit helemaal ben vergeten in het recept te vermelden. Ik heb het direct aangepast, in 2 uurtjes is de mousse zeker stijf, langer in de koelkast laten staan is geen probleem.
   Dank voor je vraag 🙂
   Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>