«

»

nov 21

Sinaasappel kruidnoten kwarktaart

Sinterklaas kwarktaart-met logo

Ingrediënten 1 taart (circa 10 stukken):
• 500g magere kwark
• 250ml slagroom
• 100g suiker
• 400g kruidnoten
• 5 blaadjes gelatine
• sap van 1 sinaasappel
• Eventueel voor de garnering: extra kruidnoten

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Pers het sap uit de sinaasappel en verwarm dit in een steelpannetje totdat het net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 22 cm) met bakpapier. Beleg de bodem met kruidnoten, met de ronde kant naar boven. Zorg ervoor dat je de bodem zo strak mogelijk opvult. Anders heb je kans dat je bodem later in het proces omhoog komt.

Klop in een beslagkom de slagroom met een mixer stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom.

Voeg het sinaasappelsap toe aan het kwarkmengsel en roer even goed door.

Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel op de kruidnoten. Schraap de kom goed uit met een pannenlikker. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Verwijder voorzichtig de vorm van de taart door deze eerst aan de zijkanten los te snijden. Garneer met extra kruidnoten.

 

Inmiddels heb je al een aantal varianten van dit familierecept voorbij zien komen: de originele met mandarijntjes, een versie met nectarine en eentje met aardbei. In oktober kwam mijn familie naar Amsterdam voor een voorstelling van Jochem Myjer in Carré. Voor bij de koffie moest er natuurlijk iets lekkers in huis zijn en ik besloot alvast een Sinterklaas recept uit te proberen. Dat werd deze sinaasappel kruidnoten kwarktaart. Super simpel maar ook echt ontzettend lekker! Zeker een goed idee voor 5 december en ook een leuk recept waar je kids eventueel bij kunnen helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>