«

»

nov 14

Sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge-met logo

Ingrediënten voor circa 36 blokjes fudge:
• 400g pure chocolade
• 40g ongezouten roomboter
• 1 blikje gecondenseerde melk á 304 milliliter
• 80g spekjes of mini marshmallows
• 175g kruidnoten

Knip de spekjes in stukjes en meng met de kruidnoten. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier zodat alle zijkanten bedekt zijn. Dit zorgt ervoor dat je de fudge straks makkelijk uit de vorm kunt halen.

Verhit de chocolade met de boter en gecondenseerde melk in een pan. Laat de chocolade en boter op laag vuur smelten en blijf dit mengsel goed doorroeren anders brandt het aan.

Wanneer de chocolade volledig gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de spekjes en kruidnoten toe. Roer goed door elkaar. Het mengsel wordt nu heel dik maar dat hoort zo. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk eventueel nog een beetje glad. Zet de Sinterklaas fudge minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Haal de fudge met het bakpapier uit de vorm en haal het papier er voorzichtig af. Snijd met een scherp mes in ongeveer 36 vierkante blokjes. Eventueel kun je de Sinterklaas fudge nog een paar dagen in de koelkast bewaren, maar dat haalt hij waarschijnlijk niet 😉

 

Jaaa vanaf vandaag is Sinterklaas weer in het land! Ik moet eerlijk bekennen, Sinterklaas is mijn favoriete feestdag. Niet vanwege de cadeaus maar ik vind de gezelligheid van gedichten, surprise, met z’n allen samen en het zoete Sinterklaas snoepgoed heerlijk! Ik ben dan ook al sinds oktober bezig met het maken van Sinterklaas recepten dus jullie krijgen er de komende weken nog een paar van me. Natuurlijk horen de traditionele recepten zoals die voor kruidnoten, taaitaai en gevulde speculaas erbij, maar die had ik jullie vorig jaar al gegeven. Daarom besloot ik het dit jaar iets verder weg van de traditionele lekkernijen te zoeken. Zoals bijvoorbeeld met deze Sinterklaas fudge. Ik maakte ‘m een paar weken geleden voor mijn collega’s en die waren erg enthousiast. Iemand noemde dit zelfs mijn beste baksel ooit! Al komt er aan dit recept weinig bakken te pas, ik vond het toch wel een compliment. En het fijne is, dit recept is echt kinderlijk eenvoudig. In minder dan 10 minuten is je fudge klaar om de koelkast in te gaan. Ideaal!

Ben jij ook Sinterklaas liefhebber? Morgen heb ik ook alvast een 5 december dessert voor je.


2 reacties

1 ping

  1. Laura

    Leuk idee en ze zijn lekker, dankje!

    1. Sanne Arts

      Dank je wel, leuk om te horen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>