Sinterklaas inspiratie

Sinterklaas is mijn favoriete feestdag in het jaar. Normaal gesproken trekken we in mijn familie altijd lootjes, maar aangezien er wat tijdgebrek was bij mijn vader besloten we dit jaar gewoon lekker uiteten te gaan op 5 december. Gelukkig wordt er komend weekend toch nog Sinterklaas gevierd want vrijdag gaan we met een groter gezelschap van de familie een dobbelspel spelen. Gezellig! Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik daar morgen nog snel even inkopen voor moet doen maar dat komt vast goed 😉

Maar Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. Wat mij betreft is er vooral veel Sint zoetigheid te vinden en dat hoort er ook gewoon bij. Af en toe moet je toch gewoon kunnen genieten! Dus bak nog even snel pepernoten of gevulde speculaas voor het komende weekend. Zelfgemaakt is toch altijd lekkerder…

Zoek je juist een beetje variatie op al het traditionele lekkers? Maak dan gewoon je eigen fudge met een Sint tintje eraan! Of pak uit en ga voor taart. Zoals deze speculaas appel cheesecake of de sinaasappel kruidnoten kwarktaart! Allebei super lekker! De eerste is ietsje meer werk maar dat maakt de smaak meer dan goed 😉

Speculaas appel cheesecake-met logo Sinterklaas kwarktaart-met logo

Omdat er zoveel zoets te eten valt met Sinterklaas is mijn tip om het eten lekker licht te houden. Ga bijvoorbeeld voor een grote pan tomatensoep (of een ander smaakje) en serveer er deze hartige banketletter bij. Zit je wel meteen in de juiste stemming maar heb je nog een gaatje over voor een lekker stukje taart of een hand pepernoten tijdens het kadootjes uitpakken.

Tomatensoep met kokosmelk (14) hartige banketletter-met logo

Wil je nog een toetje? Probeer dan zeker eens dit kruidnoten ijs. Heel eenvoudig zelf te maken (ook zonder ijsmachine) en je kunt het goed voorbereiden waardoor je tussen de kadootjes en gedichten door niet meer in de keuken hoeft te staan. Hetzelfde geldt overigens voor deze heerlijke trifle.

Ik wens jullie allemaal alvast een Heerlijk Avondje toe!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.