«

»

nov 15

Sinterklaas trifle

Sinterklaas trifle-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• Sap van 1 sinaasappel
• Rasp van 1 sinaasappel
• 80g mascarpone
• 150g Griekse yoghurt
• 1 eetlepel koek & speculaaskruiden
• circa 40 kruidnoten

Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de kruiden, 1 eetlepel van het sinaasappelsap en ongeveer de helft van de sinaasappel rasp.

Neem 2 glazen. Verdeel de helft van de kruidnoten over de bodem van de glazen. Schep hier 1 eetlepel van het sinaasappelsap overheen, gevolgd door 2 flinke eetlepels van het mascarpone mengsel.

Herhaal dit voor een tweede laag en garneer met de achtergehouden sinaasappelrasp en eventueel nog wat extra kruidnoten.
Half oktober maakte ik deze Sinterklaas trifle al en het was super lekker! Je proeft 5 december 🙂 En het fijne is: dit is ook nog eens een erg snel en simpel recept wat je binnen een mum van tijd klaar hebt. Houd je van knapperige kruidnoten? Dan kun je dit recept het beste pas a la minute maken. Het sinaasappelsap en het mascarpone mengsel trekken er namelijk in en daar worden de kruidnoten zacht van. Vind je dat niet erg? Dan kun je dit al tot een dag van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren tot gebruik. Overigens kun je wanneer je graag knapperige kruidnoten wil wel alvast het mascarpone mengsel, het sap en de rasp klaar zetten en in de koelkast bewaren tot gebruik. Het opbouwen van het toetje is dan lekker snel gedaan wanneer je het wil gaan eten. Doe dit maximaal 1 dag van te voren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>