Speculaas appel ontbijtpannenkoekjes

Ingrediënten voor circa 8 tot 10 pannenkoekjes:
•    170 milliliter melk
•    1 ei
•    130 gram speltbloem (reguliere bloem kan ook)
•    5g bakpoeder
•    15g ongezouten roomboter
•    2 theelepels koek- en speculaaskruiden
•    1 appel, ik gebruikte Kanzi
•    Roomboter om in te bakken

Smelt de boter in een pannetje. Zeef de bloem met het bakpoeder en de speculaaskruiden.

Klop het ei met een garde door de melk en de gesmolten boter. Voeg nu het bloemmengsel in delen toe en klop steeds goed door totdat het meel is opgenomen. Snijd de appel in dunne plakjes.

Doe een klein beetje boter in een koekenpan en doe een kleine sauslepel met beslag in de pan. Leg er plakjes appel in en schenk daar nog een dun laagje beslag overheen. Als de bovenkant van je pannenkoek belletjes begint te vertonen, draai je ‘m om en bak je de andere kant ook nog even kort gaar. Eventueel kun je 2 pannenkoekjes tegelijk bakken in de pan.

Serveer met poedersuiker.

 

Speculaas is voor mij onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas en omdat het bijna 5 december is nog een laatste recept in Sint sferen vandaag. Deze heerlijke speculaas ontbijt pannenkoekjes zijn echt een perfect Sinterklaas ontbijt. Zet ze op tafel terwijl je kids hun schoenkadootjes uitpakken. Succes gegarandeerd! En uiteraard zijn ze ook de rest van de winter nog heerlijk om de donkere en koude ochtenden wat beter te maken. 


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.