«

»

nov 29

Speculaas sinaasappel lasagne

Ingrediënten voor 6 personen:
•    80 milliliter vers geperst sinaasappelsap
•    150 milliliter slagroom
•    2 gelatineblaadjes
•    50g fijne kristalsuiker
•    18 speculaasjes

Week de gelatineblaadjes in water. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpannetje maar laat het niet koken. Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het sap Roer goed door met een garde totdat alle gelatine is opgelost. Laat even 5 minuten staan en roer nogmaals goed door met de garde.

Klop ondertussen de slagroom half stijf met de suiker.

Voeg het sinaasappelsap nu toe aan het slagroommengsel en meng goed. Schenk de mousse in een spuitzak met het spuitmondje er al in maar met de zak nog dicht en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Neem 6 bordjes en leg op ieder bordje een speculaasje. Spuit hier een laagje sinaasappelmousse op. Herhaal dit nog 2 keer zodat je een lasagne met 3 speculaasjes en 3 lagen sinaasappelmousse hebt. Bestrooi de bovenkant eventueel nog met wat geraspte sinaasappelschil.

 

We zitten nog volop in de Sinterklaasperiode dus daarom vandaag nog een recept in die sfeer. Deze speculaas sinaasappel lasagne is een feestje voor het oog en smaakt ook nog eens heerlijk. En gelukkig is het maken hiervan vrij snel gedaan waardoor je niet te veel tijd kwijt bent met koken in deze drukke periode van het jaar. Overigens is deze speculaas sinaasappel lasagne niet alleen lekker als dessert op 5 december maar past ie qua smaken ook perfect bij de rest van de winter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>