«

»

okt 05

Spelt mango avocado salade

spelt mango salade (7)

Ingrediënten voor 4 personen:
•    300g spelt
•    1 rijpe mango
•    1,5 avocado
•    250g gerookte kipfilet
•    40g alfalfa
•    150g ongezouten cashewnoten

Bereid de spelt volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Kijk hier op tijd naar. De spelt die ik gebruik moet bijvoorbeeld 3 uur weken en 1 uur koken, dus die moet je ’s middags al even laten weken. Je kunt de spelt ook prima al een dag eerder bereiden.

Snijd de mango, avocado en kip in blokjes. Meng dit door de spelt. Zorg er daarbij voor dat eventueel sap van de mango wat op je snijplank ligt nog door de spelt gemengd wordt want in feite is de sappige mango je dressing.

Verdeel de alfalfa en cashewnoten over de salade en meng alles goed door elkaar.
Presenteer eventueel in een mooi torentje met behulp van een kookring.

 

Mango, kip en avocado is wat mij betreft altijd een heerlijke combinatie. Ik had het al een tijdje niet meer gegeten en had er daarom veel zin in. Vorig weekend ging ik gezellig met vriendinnen met de Thalys naar Parijs. We vertrokken rond etenstijd en ik had niet zo’n zin in een ongezonde maaltijd van het station. Daarom besloot ik deze salade te maken, waarvan ik uit ervaring kan zeggen dat ie ook ideaal is voor onderweg of voor een picknick 😉  De avocado en cashewnoten maken het lekker romig en de mango zorgt voor een heerlijke zoete en frisse smaak. Dankzij de spelt vult de salade goed.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>