«

»

jun 22

Spitskool met kerrie

Ingrediënten voor 2 personen (als bijgerecht):
•    2 eetlepels olijfolie
•    400g spitskool
•    2 flinke theelepels kerriepoeder

Was de spitskool en snijd in dunne reepjes.

Verhit de olijfolie in een pan en roerbak hierin de spitskool. Spatel regelmatig om. Voeg na circa 5 minuten het kerriepoeder toe en schep de kool goed om zodat de kerrie gelijkmatig verdeeld wordt over de groente.

Roerbak nog 5 minuten totdat de kool goed warm en gaar is en het kerriepoeder goed is ingetrokken. Serveer direct.

 

Als mijn moeder vroeger spitskool klaarmaakte deed ze dat bijna altijd met kerrie, een hele lekkere combinatie. Hoewel wij niet bepaald traditioneel eten staat ook hier toch wel eens in de 2 weken een keer een AGV-tje op het menu. Oftewel Aardappels, Groente, Vlees/vis. Vaak kiezen we als groente dan voor sperziebonen, broccoli of witlof. Maar dit keer wilde ik wel eens iets anders. Ik besloot spitskool met kerrie klaar te maken, gebaseerd op de herinnering van vroeger. Het resultaat was heerlijk en het is natuurlijk sowieso gezond om een beetje af te wisselen qua groente. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>