Spitskoolsoep

Spitskoolsoep met logo

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht):
•    ½ spitskool (circa 250g)
•    1 sjalotje
•    1 centimeter gemberwortel
•    1 teen knoflook
•    1 eetlepel kurkuma (of kerriepoeder)
•    150 milliliter slagroom
•    500 milliliter groentebouillon
•    2 eetlepels roomboter

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snijd de kool in kleine reepjes (of gebruik voorgesneden kool). Hak het sjalotje fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Hak de knoflook fijn of pers uit.

Neem een soeppan en fruit hierin het sjalotje met de gemberwortel en knoflook in een eetlepel boter. Voeg de kurkuma en circa 175g van de spitskool toe en fruit dit nog even zachtjes aan.

Voeg de slagroom en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Na 10 minuten koken haal je de pan van het vuur en pureer je de soep tot een mooie gladde substantie met de staafmixer. Eventueel kun je de soep nog zeven als je een nog fijnere soep wil. Ik heb dit zelf niet gedaan.

Roerbak de rest van de spitskool in een klontje boter met peper en zout. De kool moet gaar zijn maar moet nog wel knapperig blijven dus dit hoeft echt maar even.

Serveer de soep met de geroerbakte spitskool erin.

Bron: Mama

 

Mijn vrijgezellendag in december begon met een brunch georganiseerd door mijn moeder. Ik heb het koken niet van een vreemde en mijn moeder had dan ook een aantal heerlijke dingen gemaakt. Een daarvan was deze spitskoolsoep. Iedereen vond ‘m super lekker! Mijn schoonmoeder maakte met Kerst al een variant waar ook stukjes rookworst inzaten. En in het recept van mijn moeder horen eigenlijk ook stukjes vis of kip. Dus als je van variatie houdt zijn dat zeker aanraders. Maar ik besloot ‘m zelf lekker vegetarisch te houden en dat was ook top. De soep is super smaakvol en heerlijk romig. En persoonlijk eet ik niet zo vaak spitskool (hoewel ik het wel erg lekker vind) dus daarmee is dit recept ook een goede manier om eens andere groentes te eten. Dit recept is zeker een van mijn nieuwe favoriete soepen! Enne wil jij het lekker slank houden? Dan laat je de slagroom gewoon achterwege en voeg je eventueel nog wat extra bouillon toe.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.