Steak tartare

Steak tartare- met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
• 250g runderlende, zijkant
• 1 sjalotje
• 25g kappertjes
• 25g kleine augurkjes
• 5g peterselie
• 5g bieslook
• 1 eetlepel dijon mosterd
• 1 flinke eetlepel ketchup
• 1 flinke eetlepel mayonaise
• 1 theelepel worcestersaus
• 3 eieren
• scheut azijn

Snipper het sjalotje zeer fijn en snijd de kappertjes en augurkjes in kleine blokjes. Knip of hak de peterselie en de bieslook fijn. Meng alles in een grote kom.

Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng met de groente en kruiden en voeg hier de mosterd, ketchup, mayonaise en worcestersaus aan toe. Meng luchtig door elkaar met 2 vorken.

Vlak voor het serveren ga je de eieren pocheren. Zet een pan water op en breng aan de kook. Voeg een scheut azijn toe aan het water en zorg dat het blijft koken. Roer met een lepel in het water totdat er een draaikolk ontstaat. Breek een ei boven de draaikolk en laat dit langzaam in de draaikolk zakken. Het geeft niet als hierbij wat eiwit loslaat, dit gebruik je straks gewoon niet.

Laat het ei circa 3 minuten koken en haal met een schuimspaan uit het water. Laat even uitlekken op een bordje met keukenpapier en dep voorzichtig droog.

Ga direct verder met het tweede en derde ei en ga hierbij op dezelfde manier te werk.

Verdeel de steak tartare over 3 bordjes en maak een klein kuiltje in het midden. Leg hierop de gepocheerde eieren. Serveer direct.

Bron: Ron Blaauw via Elle eten

 

Wij zijn gek op steak tartare als voorgerecht. Ik vond het alleen wel altijd een drempel om deze zelf te bereiden. Het is toch rauw vlees en wat nou als daar iets niet goed mee gaat. Maar een tijdje geleden kwam ik dit recept van Ron Blaauw tegen en besloot ik me er toch maar eens aan te wagen. Bij de slager haalde ik het vlees en gaf ik aan dat het voor steak tartare was. Ze verpakten het vlees vacuum voor me, want ik had het pas 2 dagen later nodig. Zo bleef het in ieder geval goed genoeg vers en dat is super belangrijk bij steak tartare. Deze variant was super lekker en echt aan te raden! Wat mij betreft is steak tartare niet compleet zonder gepocheerd ei dus die voegde ik ook toe aan deze variant. Onze favoriete steak tartare was altijd die van Reuring en ik moet zeggen, deze komt daar aardig in de buurt. Zeker proberen dus!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.