Stoofpeertjes trifle

Stoofpeertjes trifle-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 stoofpeertjes
• 600 milliliter rode wijn
• 1 eetlepel suiker
• 2 kaneelstokjes
• 5 kruidnagels
• 1 eetlepel allesbinder
• 125 ml slagroom
• 100g monchou
• 50g witte basterdsuiker
• 8 bastognekoekjes

Schil de stoofpeertjes, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Doe de peertjes samen met de wijn en de kruiden in een pan en laat circa 3 uur op laag vuur stoven zonder deksel erop.

Haal de peertjes uit het stoofvocht en bewaar tot gebruik in een bakje in de koelkast.

Verwijder de kruiden uit het stoofvocht. Verwarm het vocht tot het kookpunt en bind tot een saus met de allesbinder. Laat afkoelen en bewaar ook de saus in de koelkast tot gebruik.

Klop de slagroom zonder suiker bijna stijf. Mix de monchou met de suiker en meng hier vervolgens ook de slagroom door. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Verkruimel de koekjes.

Neem 4 glazen en verdeel de helft van de koekkkruimels over de glazen. Doe hetzelfde met het monchoumengsel en de rode wijn saus. Leg 2 stukjes stoofpeer op de saus. Herhaal dit voor alle glazen. Serveer direct.

 

Monchoutaart in een glas is al tijden het meest bekeken recept op mijn website. Iedere dag weer zijn er heel veel mensen die het recept lezen. Ik vind het zelf ook een heerlijk dessert en besloot er een variatie mee te maken. Omdat de feestdagen eraan komen moest ik direct denken aan stoofpeertjes trifle. Wat mij betreft een klassieker die tijdens kerst niet mag ontbreken! Dit dessert maak je heel gemakkelijk en alle onderdelen kun je goed voorbereiden. De peertjes blijven in de koelkast makkelijk 2 dagen goed. Mijn advies is wel om de glaasjes pas direct voor het serveren te vullen anders worden de koekkruimels helemaal zacht.


2 reacties

    • Heidi op 31/12/2016 om 09:27
    • Reageer

    Super recepten heerlijk

    1. Dank je wel 🙂 Heel lief dat je dat even laat weten!!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.