«

»

nov 15

De strijd tegen de zwangerschapskilo’s: deel 3

Sinds half augustus ga ik de strijd aan tegen de zwangerschapskilo’s. Update 1 teruglezen? Dat kan hier. De update van vorige maand lees je hier. Vandaag deel 3…

Donderdag 19 oktober
De weegschaal zegt 60,1kg! Woohooo!! Bijna onder de magische grens van 60. Dit gaat lekker, ik ben trots op mezelf!!
Maandag 23 oktober
Okay ik vrees dat de euforie een beetje de overhand genomen heeft… Donderdag heb ik te veel chocolade gegeten. Wel ook een bootcamp les gepakt, maar toch. Vrijdag is er frikandel speciaal met de lunch, eet ik weer te veel chocolade en gaan we ’s avonds bij de Thai uiteten waar ik een glas wijn bij drink. Niet goed bezig! Zaterdag wordt het nog een tikje erger want na een ontbijt met weekendbroodjes ben ik de rest van de dag in Utrecht. Op kraamvisite neem ik een beschuit met muisjes, ’s middags op het terras 2x een koekje bij de thee en aan het einde van de dag doe ik met vriendinnen een high wine. 4 glazen wijn en een dessert van TimTam cheesecake (de calorieën overigens wel meer dan waard) zijn het gevolg. We sluiten de avond af bij mij thuis op de bank met nog een wijntje. Aiaiai… Zondag weer ontbijt met brood en na mijn sportles gaan we even koffiedrinken bij vrienden waar ik een mini stukje taart neem. Vervolgens spendeer ik een groot deel van de dag in de keuken en dat dessert en die taart die ik voor mijn blog gemaakt heb moet ik toch even proeven natuurlijk. Gevolg op de weegschaal maandagochtend: 60,7kg. Ik voel me zelf een garnaal zonder ruggengraat maar heb wel een heel gezellig weekend gehad…
Zaterdag 28 oktober
Het sporten gaat deze week wat minder lekker. Zondag heb ik nog een bootcamp gedaan maar dinsdag moet ik mijn geplande zwemsessie laten schieten omdat werk uitloopt. Woensdagochtend ga ik daarom even hardlopen (yes, we zitten op 3,5 km) met wat spieroefeningen daarna maar dat voelt toch wat minder intensief. Ook vrijdagochtend laat ik de geplande zwemsessie gaan. Als ik met mijn bikini al aan onder mijn kleren de deur uit wil gaan zie ik dat het al 8.30u is. Het zwembad gaat om 9u dicht en er moet ook nog gewerkt worden dus kleed ik me maar weer om… Oeps! Vanochtend zei de weegschaal nog steeds 60,7kg en daar word ik niet blij van. Mark heeft vandaag vrijgezellendag dus om toch te kunnen sporten doe ik thuis een half uur oefeningen. Dat moet komende week beter!
Het eten ging de laatste dagen wel beter gelukkig. Al heb ik woensdag nog een restje van het dessert van zondag gegeten en moest ik ook nog wat nieuwe recepturen proeven op werk. Maar goed, het is al stukken beter dan vorige week.
Woensdag 1 november
De afgelopen dagen heb ik hard mijn best gedaan. In het weekend heb ik heel gezond gegeten met veel salade. Ook de afgelopen dagen stonden er gezonde gerechten op het menu. Maar ik heb in het weekend ook 2 Sinterklaas baksels gemaakt waarvan ik van beide een klein stukje geproefd heb. Dinsdagavond heb ik voor het eerst mijn nieuwe OneFit abonnement gebruikt met een lesje Barre Burn. Pfff heftige sessie, maar wel heel leuk! Gaan we vaker doen. En vanochtend op de weegschaal is het ineens zo ver: 59,8kg. Yesssss!!! En mijn lievelingsbroek van voor de zwangerschap, die enige die nog niet paste, die kan ook gewoon weer aan. Hoppa!
Woensdag 8 november
Na de donderdagavond bootcamp met werk, die overigens behoorlijk intens was, heb ik een aantal dagen niet gesport. Ik was een beetje grieperig en had een druk programma waardoor ik de energie even niet kon vinden voor sporten. Beetje jammer! Gelukkig had ik ook niet echt trek vanwege het niet lekker zijn, dus de weegschaal staat nog steeds op 59,8kg. Fijn!! Toch vind ik het vanochtend wel weer tijd om iets te doen en doe ik thuis een half uurtje HIT training met Dex spelend om me heen. Gelukkig besluit hij er pas vandoor te gaan met mijn trainingselastiek als ik dat niet meer nodig heb 😉
Zaterdag 11 november
Vandaag ben ik jarig. Ik besluit om vooral lekker te genieten en niet na te denken over eten. Dus deel ik ’s middags een tompouce (verjaardagscadeautje van de HEMA klantenpas) met Mark, eet ’s avonds een klein puntje taart en drink 2 glazen bubbels. De volgende dag komt er nog familie langs en neem ik weer een klein stukje taart. Feestjes moet je wel goed vieren toch?
Woensdag 15 november
Na het feestweekend volgde er op maandag nog een te lekkere champagne frambozen witte chocolade taart gemaakt door een collega. Alle calorieën meer dan waard want mijn god wat was ie lekker! Maandagavond heb ik overigens wel een hele heftige spinningles om weer wat te verbranden. Op dinsdag neem ik tijdens een ontbijtmeeting een scone. Maar verder eet ik weer erg gezond. De weegschaal blijft lekker schommelen rondom die 60kg. Hoewel ik niet blij ben met die laatste 2,5 kg die ik er eigenlijk graag nog af zou hebben ben wel heel blij dat ik al mijn kleren weer pas, dat ik nog steeds behoorlijk goed in het 3x per week sporten regime zit en dat het er op lijkt dat de balans tussen af en toe zondigen en genieten en gezond eten weer goed lijkt te werken voor mijn lijf. Daarom heb ik besloten dat dit het laatste artikel is in de strijd tegen de zwangerschapskilo’s. En dat is natuurlijk wel lekker getimed met de feestdagen voor de deur 😉


2 reacties

  1. silvia

    Leuk om te lezen Sanne en wat knap van je, om de nodige verleidingen te weerstaan. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring hoe lastig het soms is om toch door de week na je werk nog te gaan sporten. Blijf het lekker zo volhouden!

    1. Sanne Arts

      Bedankt voor je lieve berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>