Terriyaki noedels

Terriyaki noedels-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
•    1 portie Udon noedels
•    300g zalmfilet
•    200g sugar snaps
•    125g taugé
•    2 bosuitjes
•    2 eetlepels allesbinder
Voor de terriyaki saus
•    1 bosuitje
•    7 eetlepels soja saus
•    1 theelepel sesamolie
•    sap van 1 sinaasappel
•    1 teen knoflook
•    1 eetlepel honing
•    2 centimeter gember
•    1 eetlepel (geroosterde) sesamzaadjes

Begin met het maken van de terriyaki saus. Was de bosui en snijd in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook uit of snijd fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en zet minstens een uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken; een dag kan ook.

Maak ondertussen alvast de udon noedels volgens dit recept of gebruik kant en klare noedels.

Snijd de zalmfilet in blokjes. Verwijder de uiteindes van de sugar snaps en snijd de bosui in ringetjes.

Kook de noedels volgens het recept. Wanneer de noedels nog zo’n 7 minuten moeten koken verhit je de terriyaki saus met de sugar snaps in een wok. Voeg na 2 minuten de taugé toe en laat even mee bakken. Voeg vervolgens ook de allesbinder toe, draai het vuur hoog en roer de saus goed door totdat deze begint te binden. Draai het vuur laag en bak tenslotte de zalmblokjes en de bosuitjes nog even kort mee.

Meng de noedels met de saus en serveer direct.

 

Gisteren gaf ik jullie al het recept om zelf noedels te maken. In Japan worden deze noedels vaak gegeten in een soort van soep maar vind ik ze op deze manier lekkerder. Dit is dan ook een super smaakvol gerecht met heerlijke Aziatische smaken wat binnen no time op tafel staat (als je de marinade al eerder maakt tenminste). Uiteraard kun je volop variëren met de groentes die je gebruikt en kun je de zalm bijvoorbeeld heel goed vervangen door biefreepjes.


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Lekker! Ik zou denk ik wel voor de soep variant gaan maar dat is meer omdat ik dol ben op soep

    1. Ik ben ook dol op soep 🙂 Maar noedels eet ik toch liever op deze manier hihi. Maar als je de noedels wel liever in soep eet kun je het beste een pittige bouillon maken.

    • Catharina op 14/07/2015 om 08:42
    • Reageer

    Ziet er lekker uit. Hoeveel gram udon noodles is 1 portie?

    1. Hoi Catharina,

      Als je de noedels zelf maakt volgens het recept op mijn blog dan heb je voldoende voor 3 personen. Bij kant en klare noedels zou ik even uitgaan van de grammages per persoon die worden aangegeven op de verpakking. Zelfgemaakte noedels zijn namelijk wat voedzamer, vullen daarom beter en daarom heb je er iets minder van nodig per persoon.
      Ik heb eerlijk gezegd niet afgewogen hoeveel gram de noedels werden nadat ik ze zelf gemaakt had dus vind het ook lastig om een grove inschatting te maken. Hopelijk kun je hier iets mee?

      Groetjes, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.